Hlavní obsah

Jágrovi se znovu ozval malíček

Vůdčí postava hokejové reprezentace pro zimní olympiádu v Turíně Jaromír Jágr hraje v zámoří i s vykloubeným levým malíčkem, zlomeným při květnovém MS ve Vídni.

Článek

Zranění, které se dlouho snažil tajit, si přivodil zřejmě před třemi týdny v derby s Islanders, kdy ho některý z protihráčů udeřil do ruky.

"Byla to náhoda, bouchli mi do toho a prst se vykloubil. Nebolí to, ale pohled na něj je šílený," cituje bulvární týdeník Aha Jágra, jemuž malíček nyní zpevňuje speciální dlaha.

"Hraje s tím, aniž by ho to výrazně limitovalo a to je důležité. Jeho olympijskou účast nevidím ohroženou," tvrdí hokejistův osobní kouč Marian Jelínek.  Podobně reaguje pro Právo i reprezentační trenér Alois Hadamczik, jenž Jágra před pár dny osobně v New Yorku navštívil: "Na nic si mě nestěžoval. Ten malíček už bude mít ohnutý do konce života, ale jsem přesvědčen, že i s ním dokáže hrát naplno. Je zbytečné víc takové věci rozebírat."

MOV mezitím potvrdil, že s hokejovým mužstvem se mohou přímo v Turíně připravovat i tři náhradníci, kteří by ale byli zařazeni do týmu až v případě zranění některého z hráčů základního kádru. Jejich pobyt však musí hradit česká strana sama a do zapsání na soupisku nemohou bydlet v olympijské vesnici. "O náhradnících přemýšlím, ale považuji za předčasné už nyní někoho jmenovat. Trojice musí být oznámena nejpozději 14. února. Nechci proto přivolávat nějaký zdravotní problém a doufám, že do nominace nebudeme muset vůbec zasahovat," říká Hadamczik.

Reklama