Hlavní obsah

Nezaměstnaný skokan se nakonec dočkal nominace

Už se smiřoval, že boj o hry byl marný. Borek Sedlák své jméno v nominaci skokanského týmu nenašel. Poslední naději hledal ve víkendové bitvě na můstku v Zakopaném, ale radostného rozuzlení boje o účast na olympiádě se lyžař dočkal dříve.

Článek

Antonín Hájek musel ve středu večer na operaci tříselné kýly a rázem bylo místo pro čekatele. "Nevěřil jsem, že se to obrátí, dověděl jsem se to ráno," líčil Sedlák včera při cestě do Polska na Světový pohár. Právě tam měl podle šéfa skokanského úseku Leoše Škody padnout definitivní verdikt: vnuk slavného Rašky Mazoch, nebo Sedlák, jehož bylo možné povýšit z postu předskokana do role závodníka.

Nakonec jsou v týmu oba. "Radši bych to bral po výhře na můstku než na úkor zraněného kamaráda," podotkl Sedlák. Těžko přecházel fakt, že se původně do výběru Slovince Bajce nevešel. "Bylo mi to líto, cítil jsem, že mám lepší sezónu než Vaculík a Mazoch," narážel na body ze SP i úspěchy v Kontinentálním poháru. Ale vžíval se i do pocitů trenéra.

Nominační spor

"Mazoch objel hodně svěťáků, sází se na jeho zkušenost, Vaculík je vhodný somatotyp, Bajc v něm asi vidí Jandova nástupce," říkal Sedlák, lyžař bez práce.

Na jaře ve svých čtyřiadvaceti dostudoval sportovní management na vysoké škole. Ale chtěl dál závodit. V Dukle pro něj nebylo tabulkové místo. Mohl spoléhat jen na to, že dostane vybavení a zajistí mu soustředění.

"Občas jsem brigádničil, ale nešlo to skloubit. Když jsem chtěl sportovat, nezbylo než se zaregistrovat na pracáku, pomohli i rodiče." Jméno nezaměstnaného skokana stálo u nominačního sporu lyžařů. Sedlákovi zastánci ostře útočili na internetu na šéfa skokanů Škodu i trenéra Bajce. Nezaselo to zlobu do družstva? "Snad ne. Ne se vším, co bylo psáno, se ztotožňuji. A každý snad pochopí, že jsem sportovec a chtěl jsem na olympiádu," dodal Sedlák.

Reklama