Hlavní obsah

Slovenští hokejisté nechtějí hádky, kapitána si asi zvolí sami

BRATISLAVA

Slovenští hokejisté se nechali slyšet, že se nechtějí během olympijského turnaje rozhádat kvůli sporu mezi trenérem Františkem Hossou a generálním manažerem týmu Petrem Šťastným. Hossovi se nezamlouvá, že Šťastný vybral kapitána i jeho asistenty, ačkoli to tradičně dělá trenér. Hráči se chystají mezi sebou celou záležitost prodebatovat, aby šli do středečního souboje s Rusy s čistou hlavou.

Foto: www.princeton.edu

Slovenský hokejista Peter Bondra

Článek

Kapitána si chtějí vybrat sami. "Přišli jsme hrát hokej, tohle ať si vyřeší vedení," komentoval podle listu Pravda spor útočník Peter Bondra z Atlanty. "Dohodli jsme se, že si kapitána zvolíme sami. Jedno je však jisté, v týmu máme dost vůdců a vůbec nezáleží na tom, kdo ponese na dresu céčko."

Právě veterán Bondra byl původně horkým adeptem na roli lídra. Šťastný ale dal nakonec přednost Pavlu Demitrovi z Los Angeles, asistenty měli být Bondra a někdejší dlouholetý kapitán Miroslav Šatan z New Yorku Islanders.

"Kapitánské céčko není dědičné. Pokud ho nebudu mít na dresu, nebudu se zlobit," řekl Šatan v Novém čase. Podle listu se nepříjemná záležitost patrně vyřeší tak, že Demitra funkci nepřijme a hráči si svého vůdce zvolí v tajném hlasování.

Podle některých informací prý řada hokejistů stojí spíše na Hossově straně. Šťastný má na hokej kvůli práci v europarlamentu málo času a údajně ani nezná křestní jména některých hráčů.

Reklama

Související témata: