Hlavní obsah

Schalke hraje ve finále s Bayernem

Prestižní německý Ligapokal má dnes na programu poslední zápas, ve kterém jeden z dvojice Schalke - Bayern podzvedne nad hlavu tradiční velký talíř pro vítěze.

Článek

Pro Bayern nebyla uplynulá sezona rozhodně úspěšná. V bundeslize skončil mnichovský velkoklub až na čtvrté příčce a letos se tak po několika letech nezúčastní Ligy mistrů. Letos tak má co napravovat a i proto vedení klubu sáhlo k velkým nákupům. Do týmu přišli Luca Toni (Fiorentina), Frank Ribéry (Olympique Marseille), Zé Roberto (FC Santos), José Sosa (Estudiantes de La Plata), Jan Schlaudraff (Alemannia Aachen), Marcell Jansen (Borussia Mönchengladbach), Hamit Altintop (FC Schalke 04) a Miroslav Klose, který si ve čtvrtfinále odbyl premiéru proti svému bývalému klubu - Werderu Brémy.

S ním si Bayern poradil s velkým přehledem a po výsledku 4:1 postoupil do semifinále. V tom změřil síly s mistrem ze Stuttgartu a i přes cizí prostředí dokázal nejlepší celek loňského ročníku bundesligy porazit 2:0. O první branku se už v osmé minutě postarala jedna z posil - Ribery, který však dnes nemůže nastoupit. „Ribery je mimo hru, má problémy s kolenem,“ řekl včera večer Ottmar Hitzfeld, pro něhož to nebude jediná absence. Zraněný je stále i Luca Toni a čerstvě i Sebastian Schweinsteiger. Disciplinární trest navíc dodatečně po utkání se Stuttgartem obdržel za svůj incident Mark Van Bommel, který se na trávník nepodívá tři soutěžní zápasy.

Těchto faktů bude dnes jistě chtít využít Schalke. To v uplynulé sezoně dlouho vedlo bundesligu, ale nakonec se muselo spokojit s druhou příčkou. Jediné pozitivum našlo pravděpodobně v tom, že i druhé místo zaručuje vstupenku do hlavní části Ligy mistrů, ve které tak muži Mirko Slomky nebudou letos chybět. Tato příčka jim navíc zaručila i start v probíhajícím Ligovém poháru.

V něm si poradili s nováčkem bundesligy z Karlsruhe a postoupili do semifinále. V něm Schalke nepředstavilo kromě ne moc známého Mathiase Schobera, který přišel s Hansy Rostock, žádnou novou posilu. Na druhou stranu před nadcházející sezonou ani nijak neprodávalo; jediným kdo odešel byl Hamit Altintop, který se dnes postaví na druhou stranu barikády. Fit by měl být Rafinha, který vynechal semifinále. Slomkovi svěřenci mají výhodu v tom, že měli oproti Bayernu jeden den navíc k odpočinku. „Mámě šanci ukázat naši sílu,“ věří Slomka, který má kromě brazilského obránce k dispozici už i uzdraveného Marcela Bordona. jediného koho bude postrádat je zraněný Mathias Abel.

Oba týmy patří mezi nejlepší v Německu a o jejich vyrovnanosti hovoří i kursy, které bookmakeři na toto utkání vypsali. Na Bayern si u společnosti bwin vsadíte s kursem 1.75. Kurs na remízu má hodnotu 3.50 a na vítězství Schalke 4.10.

Reklama