Hlavní obsah

Djokovič vyzve v semifinále znovu Nadala

Tenisový turnaj Masters v Montrealu se pomalu, ale jistě blíží ke konci. V dnešním semifinálovém souboji uvidí diváci bitvu mezi Srbem Djokovičem a Rafaelem Nadalem, kteří si za účast mezi nejlepšími čtyřmi připsali již 100.000 amerických dolarů.

Článek

Oba hráči jsou stále ještě velmi mladí, ale ve vzájemných zápasech se utkali již šestkrát. Loni na French Open zvítězil Rafael Nadal. Letos měli na sebe opravdu štěstí - ve finále prestižního podniku v Indian Wells byl ještě úspěšnější Španělský tenista, ale v Miami na tvrdém povrchu si připsal premiérovou výhru Srb Djokovič. Rodák z Mallorky zvítězil ještě v Římě a v semifinále Roland Garros a Wimbledonu.

Hvězda Srba Djokoviče začala stoupat již na začátku sezony, když rodák z Bělehradu nenašel přemožitele na turnaji v Adelaide. Na Australian Open by jistě došel dál, ale v osmifinále narazil na famózního Rogera Federera, kterému podlehl. Další slušný výsledek si teprve 20letý tenista připsal semifinálovou účastí v Rotterdamu, kde nestačil na Rusa Južného. V březnu došel Djokovič do finále v Indian Wells a o týden později se v Miami radoval ze svého druhého letošního triumfu. Na konci dubna zvítězil aktuálně čtvrtý hráč světa na turnaji v Estorilu, kde ve finále porazil Richarda Gasqueta. Na již zmiňovaných turnajích na Roland Garros a Wimbledonu vypadl v semifinále se svým dnešním soupeřem.

Zde v montrealském osmifinále porazil Srbský tenista Marcose Baghdatise a včera dokonce Američana Andyho Roddicka. „Je pravda, že jsem dnes podával velmi dobře a nejspíš byl servis nejlepším prvkem mojí hry. Hlavně ve druhém setu jsem velmi dobře returnoval a od hráče s kvalitním servisem to Roddick nejspíš nečekal,“ dodal aktuálně čtvrtý hráč světa.

Rafael Nadal letos zvítězil na turnajích série Masters v Indian Wells, Monte Carlu, Římě, Barceloně a na Roland Garros. Ve Wimbledonu prohrál až ve finálové pětisetové bitvě s Rogerem Federerem. Jediný ne příliš povedený turnaj odehrál Rafa před Wimbledonem - na trávě v anglickém Queen´s Clubu, kde ve čtvrtfinále podlehl Francouzi Nicolasi Mahutovi. Na svém zatím posledním turnaji v Německém Stuttgartu si připsal další triumf, když ve finále zdolal Švýcara Wawrinku.

Ve čtvrtfinále probíhajícího turnaje porazila světová dvojka domácího miláčka Franka Dančevice. „Jsem opravdu šťastný a vítězství proti Dancevicovi si vážím. Diváci byli neuvěřitelní, skvělá atmosféra. Sice fandili hlavně Frankovi, ale mě respektovali. Doufám že v semifinále budou už fandit mně,“ dodal Nadal.

Rafael Nadal je s kursem 1.55. na vítězství mírným favoritem. Na výhru Novaka Djokoviče vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.14.

Reklama