Hlavní obsah

Bundesliga: Předehrávku obstarají sousedi

Tradiční páteční bundesligový zápas dnes v nabídce nechybí. Deváté kolo nejvyšší německé soutěže otevře derby v Signal Iduna Parku, domácím stánku Borussie Dortmund, která přivítá momentálně rovněž devítibodovou Bochum.

Článek

Borussia Dortmund skončila v loňském ročníku bundesligy v jejím přesném středu, tedy 9. příčce. Letos vstupovala do sezony ještě s většími ambicemi, to však ale nepotvrzuje. Především v poslední době se Schwarzgelben nedaří - během týdne prohráli s Herthou, Hamburgem i Karlsruhe. V bundesligové tabulce se díky těmto výsledkům propadli až na 15. příčku, když na sestupovou pozici mají náskok pouhé tři body.

Z předchozích řádků je jasné, co by dnes Borussia potřebovala získat v zápase s mužstvem z Bochumy. „Za týden jsme moc ztratili a musím si pokládat otázku, jsem-li tím pravým, kdo zde má pracovat,“ konstatoval kouč Thomas Doll, jenž dnes má opět dost problémů s marodkou; na hřišti se neobjeví Frei, Petrič a Degen. Do sestavy se naopak vrací Kringe, ale starty Kovače, Kehla, Dedeho, Tingy a Buckleyho jsou nejisté.

Bochum skončila v loňské sezoně elitní německé soutěže o příčku lépe než Dortmund a momentálně na tom není o moc jinak. Svěřenci Marcela Kollera jsou totiž třináctí. Stejně jako domácí se jim nedaří především v posledních týdnech - vyhrát nedokázali už v pěti zápasech. Blízko tří bodů byli před týdnem, kdy ještě deset minut před koncem vedli s Norimberkem, ale na 3:3 následně srovnal Zvjezdan Mišimovič.

Dnes čeká Bochum boj o body v derby s Dortmundem. „Hodně bude záviset na naší koncentraci. Také na psychickém stavu soupeře. Ani jeden z celků na tom není momentálně dobře a vše se tak uvidí až na hřišti,“ myslí si Koller. Ten má dnes k dispozici kompletní kádr, otazník startu visí pouze nad Martinem Meichelbeckem.

Utkání má podle bookmakerů společnosti bwin favorita v mužstvu domácích, na které si můžete vsadit s kursem 1.65 a na hosty 4.80. Reálně se rozhodně jeví i nerozhodný výsledek, který je ohodnocen kursem 3.50.

Reklama