Hlavní obsah

V souboji bývalých světových jedniček vyzve Serena Williamsová Francouzku Mauresmovou

Třetí kolo ženské části pavouka tenisového Wimbledonu nabídne zajímavé měření sil hráček, které ve své nejlepší éře neměli na kurtech velkou konkurenci. Serena Williamsová se utká s Amélií Mauresmovou.

Článek

Serena Williamsová se na Wimbledonu představila poprvé již před deseti lety a několikrát byla krůček od zisku celkového prvenství. Dvakrát po sobě ji v roce 2002 a 2003 zdolala ve finále sestra Venus a o rok později nestačila Serena na ruskou krásku Šarapovovou.

Na svém prvním letošním turnaji – Australian Open - světová šestka došla po výhrách třeba nad Azarenkovou či Vaidišovou do čtvrtfinále, kde nestačila na Jelenu Jankovičovou. Jednou z příčin neúspěchu byla velká bolest zubů, kvůli které vynechala i tři následující turnaje. V úvodu března porazila v indickém Bangalore i svou setru a ve finále si poradila s Patty Schnyderovou ze Švýcarska. O měsíc později došla 26letá tenistka opět do finále, tentokrát v Miami, kde zdolala Srbku Jankovičovou. Ve velkém stylu hrála americká hráčka i v závěru dubna v Charlestonu, kde znovu slavila titul. V Berlíně i Římě ze svých výborných výsledků trochu ustoupila a vždy skončila „už“ ve čtvrtfinále. Na svém posledním turnaji, tedy French Open, vypadla ve třetím kole s Katarinou Srebotnikovou.

Zde v Anglii si silná Američanka zatím poradila s nepříjemnou Estonkou Kanepiovou a na divokou kartu hrající Urszulou Radwanskou. Amélie Mauresmová neměla na úvod s Ashley Harkleroadovou velké potíže, které ji však v druhém utkání přidělala Virginia Ruano Pascualová, kterou Francouzka udolala až ve třech setech.

29. nasazené se proti Sereně Williamsové příliš nedaří a ve vzájemné bilanci má záporná čísla 2-9. Při posledním měření sil v roce 2006 na US Open však uspěla právě francouzská tenistka. Ta už loni vypadla z elitní světové desítky a letos v propadu zdařile pokračuje. Vždy ve třetím kole skončila aktuálně až 33. žena světa na úvodních turnajích v Gold Coast, Australian Open a v Paříži. Nejdále došla rodačka ze St. Germains na dubnovém podniku ve floridském Amelia Islandu, kde po výhrách nad Savchukovou, Cirsteaovou a Radwanskou nestačila překvapivě na Slovenku Cibulkovou. Na domácím French Open se Mauresmová loučila hned ve druhém kole, stejně tak jako na trávě v Eastbourne, kde však musela vzdát kvůli zranění levého stehna, které stále není úplně v pořádku.

Bookmakeři favorizují Serenu Williamsovou s kursem na postup 1.18. Na výhru Amélie Mauresmové si můžete vsadit v pěkném kursu 3.78.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.