Hlavní obsah

Most přivítá tápající Slovácko

Druhá čeká fotbalová liga má dnes na programu tradiční páteční předehrávky. Deváté kolo otevře zajímavý duel Mostu se Slováckem, tedy mužstev, která v posledních letech okusila účast mezi elitou.

Článek

V letošní sezoně tak oba celky jistě mají ambice na postup do Gambrinus ligy, ale prozatím je nikterak výrazně nepotvrzují. Tápe především Slovácko, které je v tabulce s devíti body až třetí od konce, Most má o čtyři body více a náleží mu slušná šestá příčka.

Vše je však stále poměrně vyrovnané a každý tříbodový zisk výrazně mění situaci. Severočeši letos vítězí především na domácím stadionu, kde mají momentálně sérii tří výher v řadě a jejich cíl v dnešním zápase je tak bezesporu jasný. „Musíme hrát aktivně a hlavně nenechat soupeře tvořit, jako se nám to stalo ve druhém poločase s Hradcem,“ připomněl mostecký trenér Robert Žák 14 dní starý duel s Hradcem Králové, v němž Most dvakrát ztratil vedení a výhru si nakonec vybojoval pět minut před koncem brankou z pokutového kopu. „ Být aktivní, důrazní a nedělat chyby v obraně,“ tak zní slova domácího trenéra před dnešním zápasem.

Jak už bylo zmíněno, Slovácko letos poměrně tápe. „Začátek sezony jim opravdu dost nevyšel,“ říká na adresu soupeře kouč Žák a má jistě pravdu. Moravanům se nedaří především na hřištích soupeřů, kde sice vybojovali dvě remízy, ale ve čtyřech zápasech vstřelili pouhou jednu branku, naopak inkasovali hned pětkrát.

Minulý týden navíc Slovácko nepředvedlo nic oslnivého před domácími fanoušky, když sice s Vítkovicemi celý zápas vedlo, ale minutu před koncem řádné hrací doby inkasovalo na konečných 1:1. „Je to škoda, byl to můj první zápas. Jsem tady už nějaký ten pátek a ještě jsem nechytal. Vypadalo to, že zápas dotáhneme do vítězného konce, ale pak jsme neudrželi míč vepředu. Přišel protiútok, ze kterého jsme inkasovali vyrovnávací branku,“ vrátil se k poslednímu zápasu brankář Přemysl Kovář, který si možná zachytá i v Mostu, jelikož Miro Filipko stále není naprosto fit.

Most je mírným favoritem - na jeho vítězství sázková kancelář bwin vypsala kurs 1.80. Remízu ocenili experti světové jedničky kursem 3.00 rovné a na vítězství hostů si vsadíte za kurs 4.50.

Reklama