Hlavní obsah

Pomůže Beckham Milánu uspět na půdě AS Řím?

Po krátké zimní přestávce znovu startuje jedna z nejprestižnějších fotbalových soutěží světa – italská Série A. V rámci 18. kola už včera vedoucí Inter překvapivě jenom remizoval 1:1 s Cagliari. Jeho zaváhání může využít ke snížení třináctibodového odstupu AC Milán, které zajíždí na hřiště jedenáctého AS Řím.

Článek

Velká pozornost bude dnes upřena především na Davida Beckhama, který by si mohl odbýt dlouho očekávaný debut v Sérii A. Bývalá hvězda Manchesteru United se v dresu Rossoneri představila už v přátelském utkání proti Hamburku, ale 33letý záložník podle posledních zpráv není ještě zcela fit. „Proti Hamburku měl po půl hodině hry problém se stehnem. Myslím si, že může odehrát šedesát minut, což ale neznamená, že nastoupí hned od začátku,“ říká na adresu nové hvězdy v dresu AC trenér Ancelotti.

Beckham by mohl pomoci vylepšit zatím nepříliš lichotivou bilanci Milána z hřišť soupeřů. Hosté totiž venku nedokázali zvítězit od konce října, kdy zdolali Atalantu. Ve 14. kole prohrálo AC v Palermu 1:3, následně ale zdolalo nejtěsnějším možným rozdílem doma Catanii. Na hřišti Juventusu prohráli Rossoneri vysoko 2:4, ale naposled rozstříleli na San Siru 5:1 Udinese.

Celek hostí zatěžuje i poměrně rozsáhlá marodka. Na listině zraněných Jsou Daniele Bonera, Marco Borriello, Alessandro Nesta, Gennaro Gattuso a Philippe Senderos. Milán však stále disponuje skvělými ofenzivními esy Ronaldinhem, Kaká a Patem, kterým bude ze zálohy servírovat přihrávky Andrea Pirlo.

Domácí se po špatném začátku sezony prokousávají tabulkou kupředu a v posledních týdnech nabrali opravdu skvostné tempo. Giallorossi od poloviny listopadu postupně zdolali Lazio, Lecce, Firoentinu, Chievo a Cagliari. Před Vánoci však i oni klopýtli, když prohráli s Catanií 2:3.

„Na úvod jsme nemohli dostat těžšího soupeře. Doufáme však, že vstoupíme do nového roku tou pravou nohou. V posledních deseti utkáních jsme prohráli pouze jednou. Právě proto věříme, že máme kvalitu na to, abychom skončili v nejlepší čtyřce a kvalifikovali se do evropských pohárů,“ říká obránce Christian Panucci, který nastartoval svou kariéru právě v týmu AC.

Domácí trenér Luciano Spalletti se musí obejít bez obránce Tonetta a hlavně bez ikony AS Francesca Tottiho. Dobrou zprávou pro domácí ale je, že dvojice Rodrigo Taddei a Alberto Aquilani je už zcela fit.

Na vítězství AS Řím vypsala sázková kancelář bwin kurs 2.30. Na výhru AC Milán si můžete vsadit v lákavém kursu 3.10. Pokud si myslíte, že toto střetnutí skončí remízou, využijte kursu 2.90.

Reklama