Hlavní obsah

V boji o semifinále se Češi utkají s Itálií

Zápas plný nervů posunul české futsalisty do čtvrtfinále evropského šampionátu v Maďarsku. Češi prohrávali s domácím výběrem už 0:4, ale utkání dokázali otočit a dnes se střetnou se silnou Itálií. Ta vyhrála oba své zápasy ve skupině a v každém dokázala vstřelit čtyři branky. Jak dopadnou Češi proti favoritovi?

Článek

Češi před rekordní návštěvou v historii šampionátů 7500 diváků nezvládli začátek, ani nasazení zkušeného Dlouhého nepomohlo. Domácí s vyprodanou halou v zádech začali ve velkém tempu a už v prvních dvou minutách si vytvořili celou řadu slibných šancí. Maďaři se dostali v rozhodujícím duelu v Budapešti do vedení 4:0, ale čeští hráči skóre otočili na 6:5, přičemž vítězný gól vstřelil Kopecký devatenáct vteřin před koncem.

Trenér Neumann působil přes infarktový závěr neobyčejně klidně. „Musíme si uvědomit, že v tomto sportu se takové věci stávají a tři branky za půldruhé minuty v závěru jsou naprosto běžné. I proto jsem hráče i za stavu 0:4 nabádal, že je stále o co hrát, že se všechno může změnit,“ řekl Neumann.

Do cesty se českému týmu postaví Italové, kteří vyhráli skupinu B. V základní skupině narazili na Belgičany a Ukrajince, kterým oběma vstřelili po čtyřech brankách.

S českým týmem se italští futsalisté utkali i na mistrovství Evropy v roce 2007 v Portugalsku a tehdy uštědřili české družině debakl 0:4. V dnešním zápase je podle bookmakerů Tipsportu Itálie znovu jasným favoritem, na nějž si můžete vsadit s kursem 1,13:1, výhru českého výběru tipujte v kursu 7,1:1. Přímý přenos můžete sledovat na programu Eurosport2 Bundes.

Reklama