Hlavní obsah

Švédové mají před sebou vysněného soupeře

Eurotip

Olympijský hokejový turnaj dospěl ke dni, v němž se definitivně rozhodne o tom, které celky budou moci odjíždět z Itálie spokojené. Čtvrtfinálová utkání rozdělí hokejová mužstva na úspěšná a ta ostatní. Podle rozhodnutí direktoriátu vyjedou na led jako první k vzájemnému duelu Švédové proti Švýcarům.

Článek

Švédský celek má za úkol napravit dojem z her v Salt Lake City, kde dominoval ve skupině, ale propadl ve čtvrtfinále s Běloruskem. Tentokrát Švédsko ve skupině nevstřelilo žádnou branku hned dvěma dalším spolufavoritům a skončilo na třetí pozici. I tentokrát se ovšem Švédové postaví v rozhodujícím duelu proti relativně nejslabšimu soupeři. V brance se ve skupině prostřídali všichni brankáři, ale nejvíce prostoru dostal k rozehrání Lundqvist. Bude to tedy nejspíše on, kdo se pokusí nechat zapomenout na zákrok Sala starý čtyři roky.

Švýcarský trenér dal více šancí v brance Aebischerovi, který se také může pochlubit lepšími statistikami ve srovnání s Gerberem. Druhý jmenovaný si ale zase připsal čisté konto z utkání s Kanadou. Švýcarsko ve své skupině po nevydařeném prvním zápase bohatým bralo a s chudými se dělilo. Včera ovšem do jeho hry proti Itálii pronikl dokonce jistý prvek sebeuspokojení, který se ale trenér jistě pokusí rychle vymýtit.

Bookmakeři BetAndWin nepředpokládají další senzaci na účet Švédů. Vypsali na ně kurs 1,25, ačkoli již neuspěli na dvou předchozích olympijských hrách a předloňském Světovém poháru. Na o něco málo odpočinutější Švýcarsko nabízí naopak kurs 8,5.

Reklama