Hlavní obsah

San Jose chce potvrdit dobrý vstup

, 8. května 2006

Jako poslední zahájily včera druhé kolo play off NHL týmy San Jose a Edmontonu. Hned dnes ovšem srovnají s ostatními sériemi krok. Druhý duel se takto brzy odehraje i kvůli náročnému cestování. Bude to v letošním play off poprvé, kdy se budou hrát dvě utkání jedné série ve dvou dnech.

Článek

San Jose včera potvrdilo, že je pro něj letos vlastní led v play off zatím jistotou. Kapitán Marleau si upevnil vedení v tabulce střelců a dovedl tým k těsné výhře. Hodně nápomocen byl tentokrát též náš M. Michálek a opětovnou jistotou byl brankář Toskala. Dnes by se jistě ráda prosadila i ofenzivní tykadla Cheechoo a J. Thornton.

Edmonton si však na ně dával včera velký pozor. Pronger prokázal své schopnosti již v prvním kole proti Detroitu. Včera pro změnu nedovolil ani jednu střelu na branku vítězi kanadského bodování základní části. Brzké vedení ale týmu nepomohlo a výsledné skóre odpovídalo tomu, že se nechal Edmonton opět značně přestřílet. Zápas nedohrál v útoku Dvořák, jehož start dnes bude s velkým otazníkem. V obraně se zřejmě místo Tarnströma objeví Green.

Bookmakeři BetAndWin po včerejší výhře dosti výrazně favorizují domácí celek. San Jose se od začátku dubna opravdu daří a dnes je na něj vypsán kurs 1,85. Edmonton bude znovu těžce volit mezi přísným hlídáním zmiňovaného útočného dua domácích a vlastní hrou na vítězství. Vsadit si na něj lze v kursu 3,15.

Reklama