Hlavní obsah

Cakl chce přerušit černou sérii

Tři prohry v prvním kole v řadě musel překousnout český tenista Tomáš Cakl. Dnes se poprvé od challengeru ve Ferganě může podívat do druhého kola; podaří se mu přejít přes Thajce Udomčoka?

Foto: reprofoto

Tenis

Článek

S turnaji pod širým nebem jako by Caklovi skončila ta úspěšná část sezony. Finalista challengeru v Bělehradu a semifinalista z Cardiffu zatím neuhrál na venkovních kurtech víc než druhé kolo. Většinou vypadává hned v těch prvních. Jediné dva zápasy na antuce vyhrál v kvalifikaci na French Open, kde ho ale nakonec zastavil Brazilec Silva. Neúspěšně poté odehrál i kvalifikace dvou turnajů na trávě; v Halle skončil na raketě domácího mladíka Beckera a ve Wimbledonu nepřešel přes Rohana Bopannu.

Dnes ho ale čeká soupeř s podobnou formou. Thajec Udomčoke odehrál vynikající turnaj ve Ferganě, na kterém triumfoval, a dařilo se mu i o týden později v korejském Pusanu, kde se dostal až do finále. Na dalším challengeru ale vypadl už ve druhém kole a potom se mu stejně jako Caklovi nedařilo ani na trávě. V Queens Clubu sice ve druhém kole Tursunova potrápil, ale nakonec s ním přeci jen vypadl, v Nottinghamu se sice prokousal kvalifikací, ale skončil hned v prvním kole s krajanem Srichaphanem, a do druhého kola neprošel ani ve Wimbledonu, kde prohrál znovu s Tursunovem. Po krátkém intermezzu na tvrdém povrchu ve španělské Cordobě, kde skončil znovu v prvním kole poté, co ho porazil Němec Klec, se s travnatou částí sezony rozloučil prohrou - jak jinak - v prvním kole v Newportu.

Oba dnešní soupeři už se jednou utkali. Loni v Binghamtonu uspěl ve třech setech Cakl; americké betony jsou přitom zřejmě nejsilnějším Thajcovým povrchem. Podle bookmakerů by loňskou prohru měl dnes Udomčoke Caklovi oplatit; na Asiata je kurs 1.47 a na českého tenistu 2.32. Věříte, že dnešní zápas bude - stejně jako loni - dlouhá bitva? Potom si vsaďte, že zápas skončí ve třech setech, kurs je 2.04.

Reklama