Hlavní obsah

Boston má šanci na odplatu

Eurotip.cz

Z ostudy kabát má v posledních dnech Boston, který od pátku hostí na svém stadinou newyorské Yankees. Odvěký rival jim zatím uštědřil tři porážky; naprostý debakl dnes mohou domácí odvrátit ve čtvrtém zápasu série.

Foto: reprofoto

Baseball (ilustrační foto)

Článek

Yankees přitom do Bostonu nepřijeli s bůhvíjakou formou. Od minulého týdne si připsali víc porážek než výher a průměrnou formu potvrdili dvěma prohrami, se kterými se rozloučili s Baltimorem. Vyhecovaný souboj s Red Sox jako by ale hráče nejúspěšnějšího klubu historie nabudil. V pátek odehráli na Fenway Parku dva zápasy; oba vyhráli s celkovým skóre 27-16. V dresu Yankees se dařiloněkolika hráčům, nejvíc ale domácí fanoušky zarmoutil nejspíše Johnny Damon; vnější polař ještě loni hrál za Red Sox a před víkendem se jim "odvděčil" homerunem v obou zápasech. V sobotu diváci na stadionu čekali odplatu za nešťastný páteční večer, Yankees ale byli proti a zvítězili jasně 13-5. O to, co se nepovedlo předešlým nadhazovačům, se dnes pokusí nejzkušenější hráč v dresu Bostonu, Curt Schilling. Téměř čtyřicetiletý veterán je letos znovu oporou svého týmu, který i jeho zásluhou dokázal získat po dlouhých desetiletích Světovou sérii. Ve druhé části sezony ale jako by mu začínala docházet energie - po přestávce na zápas All-Star odházel 46 směn, během kterých si jeho soupeři doběhli pro 23 bodů. To sice - vzhledem k silné pálce Bostonu - stačí na bilanci 4-2, rozjetí Yankees ale dokáží jakékoliv jeho zaváhání potrestat.

Nedá se navíc předpokládat, že by hosty ukolébaly tři výhry v řadě. Před Bostonem se chce nejbohatší klub soutěže pokaždé vytáhnout a hlavně: jako každý rok začíná přituhovat v boji o play off, do kterého letos dost možná postoupí jen jeden z týmů. Zatím jsou na tom o něco Yankees, což je obdivuhodné vzhledem k tomu, jak velké problémy mají letos se zraněními. Ta se sice nevyhnou žádnému mužstvu, na newyorský tým ale jako by sedla smůla; největšími ztrátami jsou Gary Sheffield s Japoncem Matsuim, bez kterých Yankees odehráli většinu sezony. Vzhledem ke štědrosti majitele klubu Steinbrennera si mohli dovolit služby Bobbyho Abreua, který k nim přišel z Philadelphie. Dvaatřicetiletý hráč má sice - stejně jako u předešlého zaměstnavatele - problém odpálit míč mimo hřiště, to je ale asi jediná výtka, kterou k němu fanoušci Yankees mohou mít; Abreu má pálkařský průměr těsně pod .400, čímž si vysloužil čestné třetí místo v sestavě svého týmu. Stejně jako Boston, i Yankees dnes postaví svého nejzkušenějšího nadhazovače. Sedmatřicetiletý Mike Mussina se dokázal po dvou slabších sezonách vzpamatovat a letos znovu háže tak, jak na něj byli fanoušci zvyklí - z 26 zápasů má bilanci 13-5 a průměr 3.54 bodů na zápas. Jeho výkony ale mají podobnou tendenci jako u Schillinga; ve druhé části sezony se zatím pořádně nemůže chytit, odházel několik průměrných zápasů, z nichž si odnesl bilanci 3-2 a průměr 4.40 bodu za devět směn.

Podle bookmakerů je dnešní zápas bez favorita, na oba týmy proto vypsali shodný kurs 1.91. Pokud se nemůžete rozhodnout, můžete si vsadit, jestli padne více nebo méně než 10 bodů nebo kolika strikeoutů dosáhnou oba nadhazovači.

Reklama