Hlavní obsah

Bolton se chce udržet v popředí tabulky

Jediné utkání má dnes na programu anglická Premier League. Odehraje se v St. James Parku, domácím stánku Newcastlu; Straky čeká velmi těžké utkání, přivítají totiž Bolton, který se stále drží mezi elitou.

Foto: AFP

Hráči Newcastlu se radují ze vstřelené branky na půdě Ventspils.

Článek

Newcastle letos podává zatím velice nevyrovnané výkony. Dokáže například prohrát doma s Fulhamem a o týden později zvítězit v Upton Parku s posíleným West Hamem. Před reprezentační přestávkou prohrály Straky na stadionu Old Trafford s Manchesterem United 0:2. Jejich výkon byl znovu rozpačitý, a to ve všech řadách. Oproti minulým utkáním jsou už fit Nolberto Solano a Stephen Carr, po zákazu startu může dnes nastoupit i Titus Bramble. Na hostování do mužstva nedávno zamířil Giuseppe Rossi, který by si právě dnes měl odbýt premiéru. Naopak stále nenastoupí zraněné duo Kieron Dyer - Olivier Bernard. "Máme respekt ze svého dnešního soupeře. Ale na druhou stranu věřím, že v St. James Parku můžeme porazit kohokoli. Dnes se o to jistě pokusíme," říká trenér Newcastrlu Glenn Roeder.

Bolton nevstoupil do letošního ročníku vůbec špatně. V sedmi utkáních zatím prohrál jen jednou, nasbíral už čtrnáct bodů a drží se tak na nejvyšších příčkách tabulky Premier League. Před čtrnácti dny si dokázal poradit na domácím stadionu s Liverpoolem a znovu potvrdil svou skvělou formu. Proti Boltonu se ale bude trenér mužstva Sam Allardyce muset obejít bez trojice Ricardo Gardner, Henrik Pedersen a Joey O'Brien; vážný otazník startu navíc visí nad duem Nicolas Anelka - Abdoulaye Faye. "Do této doby se nám vyhýbala zranění, což je velice důležité. Dnes poprvé nastoupíme v trochu pozměněné sestavě, ale věřím, že to nebude mít na naši hru špatný vliv. Newcastle má skvělé hráče a bude to velmi těžké utkání," konstatoval Allardyce.

Podle bookmakerů společnosti bwin nemá toto utkání výrazného favorita. Na domácí vypsali kurs 2.10; kurs na remízu je 3.15. a na vítězství Boltonu si můžete vsadit v kursu 3.25.

Reklama