Hlavní obsah

Bundesligový zimní spánek je pryč, favorizovaný Bayern startuje jaro proti Hoffenheimu

Po měsíční zimní přestávce se opět rozjíždí fotbalová bundesliga a u zahájení jejího jara nemůže chybět jeden z favoritů – Bayern Mnichov. Nejúspěšnější německý klub v pátečním 18. kole přivítá Hoffenheim. Loňské překvapení soutěže se v probíhajícím ročníku spíše hledá a v tabulce je sedmé. Bayern hodlá z třetí příčky útočit na vedoucí Leverkusen.

Foto: Gil Cohen Magen, Reuters

Radost fotbalistů Bayernu Mnichov

Článek

Bayern na lídra ztrácí dva body, a pokud Hoffenheim porazí, minimálně do soboty poskočí do čela tabulky. Mnichovský gigant se může spolehnout na své kombinační schopnosti, s 84 procenty přihrávek je nejlepším v soutěži.

Hoffenheim zase vévodí bilanci úspěšných osobních soubojů, vyhrál jich 52 procent. Z branky „Hoffe“ odešel na hostování do Besiktase Istanbul Özcan, pro start jara může mít trenér Rangnick potíže se složením sestavy. Na mistrovství Afriky jsou Obasi a Vorsah, na marodce je Weis a pro disciplinární trest nemůže nastoupit Luiz Gustavo.

Bayern v bundeslize neprohrál posledních deset zápasů, v poslední přípravě zvítězil ve švýcarské Basileji 3:1. Dva góly vstřelil v posledních minutách Miroslav Klose, který se v jedenácti duelech podzimní části nedokázal střelecky prosadit. V zimě klub na hostování opustili Breno, Ottl, Toni a Baumjohann. Zraněný je stále hvězdný Ribéry.

Před rokem Bayern doma Hoffenheim porazil 2:1, podzimní vzájemný duel na úvod ročníku skončil remízou 1:1. Na gól Oliče z 25. minuty ještě do přestávky odpověděl Obasi.

Na vítězství Bayernu si můžete vsadit v kursu 1,47, na výhru Hoffenheimu vypsali bookmakeři Tipsportu kurs 6. Pokud očekáváte remízu, je k dispozici kurs 3,8.

Reklama