Hlavní obsah

Ka. Plíšková - Kučová 6:2, 6:2Česká dominance na French Open! Plíšková smetla Slovenku, Vondroušová zničila ruský zázrak

rjm, panČTKSport.cz
Aktualizováno

Paráda! Středeční zápasy přinesly českým fanouškům maximální spokojenost. Do třetího kola postoupila po hladkém vítězství nad Slovenkou Kučovou (6:2, 6:2) Karolína Plíšková, později ji napodobila i Markéta Vondroušová, která porazila ruský talent Anastasii Potapovovou (6:4, 6:0). Plíšková v boji o osmifinále změří síly s Chorvatkou Martičovou, Vondroušová se utká s ostřílenou Španělkou Suarezovou-Navarovou.

Foto: Pavel Golovkin, ČTK/AP

Karolína Plíšková slaví postup do třetího kola French Open

Článek

Jen do stavu 2:2 v prvním setu držela Kristína Kučová s favorizovanou Češkou krok. Postupem času však získávala navrch lounská rodačka. Slovenka přišla poprvé o svůj servis za stavu 2:3 a od té doby na kurtu dominovala Plíšková.

Svou soupeřku přehrávala především na servisu, ale i při hře od základní čáry. Jen v prvním setu si světová dvojka připsala pět es. Kučové vzala podání ještě v osmé hře a sadu za 26 minut získala 6:2.

Foto: Vincent Kessler, Reuters

Karolína Plíšková nedala Kristýně Kučové žádnou šanci

Dominance i ve druhém setu

I ve druhém setu si Plíšková bez větších problémů držela servis, její soupeřka se na gamy při svém podání mnohem více nadřela, do brejku však Češku nepouštěla.

Plíšková však byla mnohem nebezpečnější i na returnu, což se ukázalo v šesté hře druhého setu, kdy Kučová přišla potřetí o servis a prohrávala 2:4. Kučová se už na odpor nezmohla, sadu prohrála 2:6 a celý zápas za 57 minut 0:2.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Karolína Plíšková komentuje svůj postup do 3. kola French OpenVideo: sntv

"Přišlo mi, že jsem hrála dobře, jen mi na začátku trochu nešel return, ale jinak jsem to měla pod kontrolou, všechny své servírovací gamy. Když bylo potřeba, zapnula jsem, moc věcí tam špatně nebylo," pochvalovala si Plíšková.

Plíšková se na French Open dostala nejdále v roce 2017, kdy byla v semifinále, loni skončila ve třetím kole. V součtu s vítězným turnajem v Římě už česká hráčka vyhrála na antuce sedmý zápas za sebou.

Foto: Vincent Kessler, Reuters

Karolína Plíšková na kurtu jasně vládla

Vondroušová smetla Rusku

Markétě Vondroušové úvod zápasu proti osmnáctileté Rusce nevyšel. Za stavu 2:1 Potapovovou přišla sokolovská rodačka poprvé o svůj servis a brzy prohrávala už 1:4.

Česká tenistka však výrazně zpřesnila údery a výbornou obranou nutila o rok mladší soupeřku k chybám. V sedmé hře poprvé vzala Potapovové podání, vzápětí si s problémy podržela to své a vyrovnala na 4:4.

Poté si přemožitelka Kerberové z prvního kola vybrala nejslabší chvilku utkání, když znovu přišla i díky nevynuceným chybám podruhé o podání, následně Vondroušová potvrdila to své a sadu za 52 minut vyhrála 6:4.

Foto: Sport.cz

Markéta Vondroušová předvedla výborný výkon

Kanár ve druhém setu

Rodačka ze Saratova neudržela svůj servis hned v úvodu druhé sady, když její hra zcela ztratila z jistoty z úvodu zápasu. Potapovová začala kupit řadu nevynucených chyb a poslala svou soupeřku do vedení.

Vondroušová se evidentně uvolnila, Rusku začala zásobovat oblíbenými kraťasy, změnou tempa hry a šla do vedení 2:0.

Dominance české tenisky pokračovala i nadále. Vondroušová získávala navrch při hře od základní čáry, její soupeřka jí navíc pomáhala lehkými chybami.

Rozhozená Potapovová se na větší odpor již nezmohla, sadu prohrála jasně 0:6 a po 1 hodině a 11 minutách na turnaji končí.

Foto: Sport.cz

Markéta Vondroušová jasně vládla

Strýcová jde ve čtyřhře dál, Muchová a Šafářová končí

Do druhého kola ve čtyřhře postupuje třetí nasazený pár Stýcová, Sie Šu-wej. Česko-tchaj-wanská dvojice si poradila s americkým párem Muhammadová, Sanchezová jasně 6:0, 6:1.

Ze hry venku je naopak Karolína Muchová, která se Švýcarkou Golubicovou nestačily na americkou-slovinskou dvojici Atawová, Srebotniková 6:7, 5:7. Do druhého kola se ve smíšené čtyřhře nepodívá ani Lucie Hradecká a Indem Bopannou, kteří podlehli Melicharové se Soaresem 5:7, 1:6. Nedařilo se ani Květě Peschkeové s Nizozemcem Koolhofem, když podlehli rumunsko-chorvatské dvojici Olaruová, Škugor 3:6, 6:4 a 10:7.

Svůj poslední zápas kariéry odehrála Lucie Šafářová, která spolu se Slovenkou Dominikou Cibulkovou podlehla Američance Sofii Keninové a Němce Andree Petkovicové 4:6, 0:6.

Tenisový grandslamový turnaj French Open v Paříži (antuka, dotace 42,7 milionu eur):
Ženy - dvouhra
Kučová (SR) - Karolína Plíšková (2-ČR), 2:6, 2:6
Potapovová (Rus.) - Vondroušová (ČR) 4:6, 0:6
Čtyřhra - 1. kolo:
Strýcová, Sie Šu-wej (3-ČR/Tchaj-wan) - Muhammadová, Sanchezová (USA) 6:0, 6:1
Atawová, Srebotniková (USA/Slovin.) - Golubicová, Muchová (Švýc./ČR) 7:6 (10:8), 7:5
Keninová, Petkovicová (USA/Něm.) - Šafářová, Cibulková (ČR/SR) 6:4, 6:0
Smíšená čtyřhra - 1. kolo:
Melicharová, Soares (1-USA/Braz.) - Hradecká, Bopanna (ČR/Ind.) 7:5, 6:1
Olaruová, Škugor (Rum./Chorv.) - Peschkeová, Koolhof (ČR/Niz.) 6:3, 4:6, 10:7
Výsledky ostatních zápasů najdete zde >>>

Reklama

Související témata: