Hlavní obsah

Od slz k dětem. Kvitová našla ten nejlepší způsob uzdravování

Praha

Krásné fotky, nová role. Místo tenisu je tu s něčím úplně jiným. Petra Kvitová si během víkendu, který původně chtěla věnovat French Open, vzala do péče synovce a neteř. A náramně si čas strávený spolu s nimi pochvalovala.

Foto: Christophe Ena, ČTK/AP

Tenistka Petra Kvitová vzdala letošní start na Roland Garros.

Článek

„Ahoj, lidi! Trávit čas s mou neteří a synovcem je ten nejlepší druh uzdravení!" napsala Kvitová na sítě o víkendu na který připadl také Den dětí. Právě ten strávila s malými příbuznými. Ke své i jejich potěše.

To vše nedlouho poté, co musela s velkou trpkostí oznámit, že kvůli zranění nebude hrát na probíhajícím French Open. Přitom už byla přihlášená. V Paříži dokonce trénovala, znala jméno soupeřky, kterou v prvním kole měla být Rumunka Sorana Cirsteaová.

Kvitová mohla být v Paříži favoritkou. Před cestou do francouzské metropole vzdala osmifinále v Římě kvůli zranění lýtka, ale o Roland Garros ji nakonec připravil jiný problém. Delší dobu cítila napětí v levém předloktí a při tréninku v Paříži se to zhoršilo. „Vyhrkly mi slzy do očí a ten trénink jsem ihned skončila," popisovala pak Kvitová na tiskové konferenci. „Samozřejmě bych si mohla vzít prášky a jít hrát, ale já myslím, že bych stejně třeba nebyla schopná a ještě by se to zhoršilo. Takže to nemá cenu."

Levou paži chtěla léčit hlavně klidem, mělo by to trvat dva až tři týdny. Věří, že stihne oblíbený Wimbledon, který začíná 1. července.

Teď si ovšem užívá, i když tenis nechává stranou. I fanoušci na sítích nenechali fotografie tenistky s dětmi bez povšimnutí. „Tak pěkná maminka to bude," vzhlížel do budoucna při představě Petry Kvitové s jejími vlastními caparty jeden z fanoušků.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

Hi guys! Spending time with my niece and nephew is the best kind of recovery! Have a great weekend 🤗

Příspěvek sdílený Petra Kvitova (@petra.kvitova),Čen 1, 2019 v 10:21 PDT

Reklama

Související témata:
Neteř