Hlavní obsah

Drž klapačku! Zverev znovu ztratil nervy a hrubě vyjel na svého otce

Brisbane/Praha

V nedělním duelu ATP Cupu v Austrálii ztratil německý tenista Alexander Zverev po výprasku 1:6, 4:6 nejen partii s řeckým vítězem Turnaje mistrů Stefanosem Tsitsipasem, ale také nervy. Rodák z Hamburku znovu zahodil raketu, ignoroval šéfa týmu Borise Beckera a ještě počastoval vulgárními výrazy svého otce sedícího na tribuně.

Foto: Stringer, Reuters

Alexander Zverev zatím na ATP Cupu v Austrálii formu marně hledá.

Článek

„Drž klapačku!," rozkřikl se frustrovaný Zverev na tatíka a trenéra v jedné roli. „Co mi to tu k čertu povídáš? Nejde mi servis a ty mi vykládáš takový srač.y!"

Dvaadvacetiletý Zverev vyrobil během zápasu s řeckou jedničkou dohromady 10 dvojchyb a v ATP Cupu v Brisbane prohrál i druhý souboj. V tom prvním proti domácímu Alexi De Minaurovi se dopustil dokonce 14 dvojchyb, v bitvě padl ve třech setech a vzteky rozmlátil na lavičce raketu.

„To je na psychologa," komentoval později jeho výlev trojnásobný wimbledonský vítěz Becker, který svého krajana a potenciálního nástupce podrobil tvrdé kritice už po loňském vyřazení v osmifinále US Open.

Sedmý hráč světového žebříčku, který zhruba rok spolupracoval i s českou tenisovou legendou Ivanem Lendlem, se před nadcházejícím grandslamovým Australian Open hledá. Přes jeho výpadek ale nakonec německý tým zásluhou výhry Jana-Lennarda Struffa nad Michailem Pervolarakisem a páru Andreas Mies, Kevin Krawietz ve čtyřhře řecký výběr porazil 2:1. V úterý čeká Německo závěrečný souboj ve skupině s Kanadou.

Reklama

Související témata: