Hlavní obsah

Ivanovičová znovu vyhrála Turnaj šampiónek na Bali

NUSA DUA

Srbská tenistka Ana Ivanovičová obhájila vítězství na Turnaji šampiónek na Bali a získala jedenáctý titul v kariéře. Bývalá světová jednička oslavila nedělní 24. narozeniny výhrou nad Španělkou Anabel Medinaovou-Garriguesovou 6:3 a 6:0.

Foto: Sang Tan, ČTK/AP

Srbská tenistka Ana Ivanovičová.

Článek

Za jediný letošní triumf inkasovala Ivanovičová prémii 210.000 dolarů a získala 375 bodů do žebříčku WTA. "Skvělé. Povedlo se mi odehrát dokonalý zápas, skoro jsem nekazila a udržela koncentraci celou dobu, i když jsem si jednou sedla na její židli," libovala si Srbka, jejímž dosavadním maximem letos byly semifinálové účasti v Birminghamu a Carlsbadu.

Před zápasem přitom měla obavy o své rameno. "Včera začalo opravdu hodně bolet. Rozdala jsem pár autogramů a pak už jsem ani nemohla psát. Snažila jsem se hrát krátké výměny. Jsem pyšná, jak jsem to zvládla," řekla Ivanovičová po hladké výhře nad Medinaovou-Garriguesovou, které nevyšel útok na třetí letošní titul.

V utkání o třetí místo zvítězila Ruska Naděžda Petrovová nad Slovenkou Danielou Hantuchovou, která v zápase nahradila zraněnou Němku Sabine Lisickou. Petrovová vyhrála 6:2, 5:7, 6:0.

Turnaje šampionek se zúčastnilo šest nejlepších letošních vítězek turnaje WTA, které se nekvalifikovaly na Turnaj mistryň, a dvě hráčky na divokou kartu. Mezi ně patřila i Ivanovičová, která svůj předchozí titul získala právě loni v Indonésii. Příští tři roky se bude Turnaj šampionek konat v Sofii.

BALI - ženy (tvrdý povrch, dotace 600 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Ivanovičová (Srb.) - Medinaová-Garriguesová (Šp.) 6:3, 6:0,
o 3. místo:
Petrovová (Rus.) - Hantuchová (SR) 6:2, 5:7, 6:0.

Reklama

Související témata: