Hlavní obsah

Skandál. Krásná slovenská tenistka ovlivňovala zápasy, dostala tvrdý trest

Bratislava/Praha

Za chyby se platí. Teď za jednu pořádnou dostala přes prsty mladá slovenská tenistka Barbora Palcatová. Mezinárodní agentura pro integritu tenisu (ITIA) oznámila, že se Slovenka provinila tím, že ovlivňovala zápasy. Čeká ji za to pořádný trest. Na kurtech si soutěžní zápas nezahraje hodně dlouho a navíc musí zaplatit pokutu.

Foto: repro sportky.zoznam.sk/instagram @barborapalcatova

Slovenská tenisová kráska Barbora Palcatová má problém. Od ITIA dostala tvrdý trest kvůli ovlivňování zápasů. Místo slávy má ve světě ostudu.

Článek

Je jí třiadvacet a na kurtech měla mít všechno před sebou. Na žebříčku v hodnocení dvouhry je Slovenka Palcatová na 1685. místě. Na posun vzhůru ale může zapomenout. Podle ITF se totiž měla dopustit v roce 2017 ovlivňování zápasů a teď za to bude tvrdě pykat.

Součástí uděleného trestu je tříletý zákaz startů na turnajích organizovaných Mezinárodní tenisovou federací. Kromě toho musí zaplatit také pokutu ve výši pěti tisíc dolarů. Rozhodnutí o prohřešku tenistky vyhlásil vyšetřovatel pro boj s korupcí Ian Mill.

"Žádná osoba nemůže přímo či nepřímo ovlivňovat výsledek zápasu, nebo se o to jakkoliv pokoušet," uvádí se ve vyhlášení tenisového antikorupčního programu (TACP). Mezinárodní agentura pro integritu tenisu (ITIA) je nezávislým orgánem zřízeným Mezinírodní tenisovou federací (ITF).

Reklama