Hlavní obsah

Federer u lopaty. Ve Švýcarsku se mu dostalo nebývalé pocty

Biel

Fenomenální tenista Roger Federer posbíral už takřka všechny možné tituly a ocenění. V rodném Švýcarsku se mu ale dostalo další výjimečné pocty. V Bielu po něm byla pojmenovaná ulice, zároveň také symbolicky zahájil stavební práce na nové tenisové hale.

Po Federerovi byla ve švýcarském Bielu pojmenována uliceVideo: Reuters

 
Článek

Federerova ulice nese název Roger-Federer-Allee a spojuje Švýcarské národní tenisové centrum, kde sám sedmnáctinásobný grandslamový šampión trénoval v letech 1997 až 2000, s komplexem Tissot Areny.

Basilejský rodák slavnostně přestřihl červenou pásku a před zhruba patnácti stovkami fanoušků pronesl dojemný proslov.

Město přirostlo k srdci

„Jsem velmi poctěn, že se mi ve Švýcarsku dostalo takového vyznamenání. Myslím, že jste si všimli, že jsem byl velmi dojatý. Není to sice nic, o čem bych snil, ale už mám svoji známku, teď také svoji ulici, což je pro mě fascinující," rozpovídal se šampión.

„Tohle město mi hodně přirostlo k srdci, protože jsem tu strávil spoustu času. Vlastně to tady byl pro mě takový začátek, protože když jsem přerušil školu v Ecublens, rozhodl jsem se k riskantnímu kroku a začal jsem tady pracovat na tom, aby se ze mě stal profesionální tenista," dodala bývalá světová jednička.

Federer následně rozdal stovky autogramů a fotografům také zapózoval s lopatou, s níž symbolicky započal stavební práce na nové hale v tenisovém centru, které má nyní popisné číslo jedna v Roger-Federer-Allee.

Reklama

  Bejlek - Blinkovová dnes 17 : 30
20240424T17 : 30:00+0200
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek vs. Blinkovová
Bejlek
Blinkovová
  Macháč - Ruusuvuori zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori
  Hanfmann - Menšík zítra 11 : 00
20240425T11 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík