Hlavní obsah

Beckovi prý někdo podal doping na diskotéce

Slovenskému tenistovi Karlu Beckovi, kterému mezinárodní federace ITF zakázala na dva roky činnost za užití dopingu, prý někdo nepovolenou látku pravděpodobně podstrčil na diskotéce. Hráč na dnešní tiskové konferenci řekl, že se to patrně stalo 15. září v Bratislavě.

Článek

Tenista se cítí nevinen, proto prý také popíral problémy s dopingem před finálovým zápasem Davisova poháru s Chorvatskem. Do utkání v prosinci nenastoupil kvůli údajnému zranění kolena.

Beck se hodlá proti dvouletému zákazu odvolat a věří, že dosáhne snížení trestu. Mezitím se bude věnovat tréninku.

Beck byl pozitivně testován během zářijového semifinále Davisova poháru proti Argentině. Tenista má podezření, kdo a proč mu zakázaný steroid clenbuterol mohl do nápoje dát, ale zatím ho nechtěl prozradit. Důvodem by podle něj mohla být závist. "Na Slovensku je mnoho závistivých lidí," řekl Beck. Hráč již v prosinci podal trestní oznámení na neznámého pachatele a případ by podle něho měla vyřešit policie.

Za méně pravděpodobnou možnost, jak se zakázaná látka do jeho těla dostala, Beck označil omylem užitý lék své matky. Před ITF se nicméně hájil i tímto tvrzením, protože si prý nevzpomněl na jiné způsoby, jak by mohl steroid užít.

O neúmyslném užití dopingu v Beckově případu je přesvědčen i Slovenský tenisový svaz. Udělený trest však bude podle prezidenta svazu Tibora Macka respektovat.

V minulosti již dvouletý trest za užití dopingu dostal méně známý slovenský tenista David Šebok. V roce 2004 ho disciplinární komise ATP potrestala za užití anabolických steroidů stanozololu, clenbuterolu a nandrolonu a navíc i za stimulant efedrin.

Reklama

  4 : 6, 2 : 6 Macháč - Sinner 4 : 6, 2 : 6 konec
20240327T20 : 00:00+0100
Macháč vs. Sinner
Macháč vs. Sinner
Macháč
Sinner