Hlavní obsah

Tsonga - Goffin 4:6, 6:4, 6:1Tsonga přehrál v Rotterdamu i Goffina a má třináctý titul. Kristýna Plíšková postoupila v Dubaji

Memphis
Aktualizováno

Francouzský tenista Jo-Wilfried Tsonga otočil na turnaji v Rotterdamu finále s Belgičanem Davidem Goffinem a ukončil sedmnáct měsíců dlouhé čekání na další titul. Semifinálový přemožitel Tomáše Berdycha zvítězil nad Goffinem 4:6, 6:4 a 6:1. Kristýna Plíšková postoupila na v Dubaji do druhého kola po vítězství nad šestnáctou nasazenou Italkou Robertou Vinciovou. Přestože s 25. tenistkou světového žebříčku prohrávala 3:6, 1:3 a pak byla tři fiftýny od porážky, po téměř dvou hodinách dokonala obrat a vyhrála 3:6, 7:5 a 6:3.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

Francouz Tsonga vyhrál turnaj v RotterdamuVideo: sntv

 
Článek

Jednatřicetiletý Tsonga v sobotu po utkání s Berdychem oslavil nejen postup, ale i 400. vítězný zápas na okruhu ATP. Po výhře nad Goffinem získal třináctý titul v kariéře a stejně jako v sobotu si k němu pomohl dobrým servisem i deseti esy. Čtrnáctý hráč žebříčku zdolal světovou jedenáctku za hodinu a 56 minut.

Kristýna Plíšková vyřadila nasazenou Vinciovou

Kristýna Plíšková ve druhém kole dopnila své dvojče Karolínu a také Barboru Strýcovou, které coby nasazená dvojka, respektive devítka mají na úvod turnaje volný los. O postup bude z českých tenistek hrát ještě Kateřina Siniaková.

S Vinciovou se čtyřiadvacetiletá Plíšková utkala podruhé v kariéře a vrátila jí hladkou porážku z antuky na pražské Štvanici z roku 2008. Její příští soupeřkou bude buď Američanka Lauren Davisová, nebo Mandy Minellaová z Lucemburska.

V Dubaji se bude o návrat na světový trůn pokoušet Angelique Kerberová. Německá tenistka ale zatím prožívá špatnou sezonu, nejdále došla hned na prvním turnaji v Brisbane, kde si zahrála čtvrtfinále. Příští týden ale může využít absence Sereny Williamsové. Aby však předstihla Američanku v čele světového žebříčku, musí soutěž vyhrát.

"Ale na to se nesoustředím, hlavně potřebuju najít ztracenou formu. Chci zase hrát svůj tenis a vrátit se do potřebného rytmu. Pro mě je teď nejdůležitější přenést kvalitu z tréninků do zápasů," řekla Kerberová, kterou po volném prvním kole čeká na úvod krajanka Mona Barthelová.

Dolgopolov porazil jedničku Nišikoriho

Turnaj v Buenos Aires vyhrál Ukrajinec Alexandr Dolgopolov, který ve finále zdolal nasazenou jedničku Japonce Keie Nišikoriho 7:6 a 6:4. V předchozích pěti vzájemných zápasech přitom s aktuální světovou pětkou nezískal ani set.

Na antuce v argentinské metropoli se však 66. hráč žebříčku ATP ukázal ve výborné formě a k třetímu titulu v kariéře dokráčel bez ztráty setu. Finále si Dolgopolov zahrál po třech letech a turnajového triumfu se dočkal po čtyřech a půl letech. Někdejší světová třináctka se díky tomu vrátí do první padesátky žebříčku.

Nišikorimu se v poslední době ve finálových zápasech nedaří a prohrál už šestý souboj o titul za sebou. Letos v lednu neuspěl ve finále v Brisbane. Dosud poslední jedenáctý triumf na okruhu ATP si připsal před rokem v Memphisu.

Gruzínec Nikoloz Basilašvili a Američan Ryan Harrison se ve finále turnaje v Memphisu utkají o první titul v kariéře. Oba v Tennessee ještě neztratili set.

Čtyřiadvacetiletý Basilašvili zdolal v sobotním semifinále 7:6, 6:1 Michaila Kukuškina z Kazachstánu a postoupil do druhého finále v kariéře. Loni v Kitzbühelu v boji o titul neuspěl, pokud se mu to podaří v Memphisu, stane se prvním gruzínským vítězem turnaje ATP v historii.

Harrison se dostal do prvního finále v kariéře díky semifinálové výhře 6:4, 6:4 nad krajanem Donaldem Youngem.

Americký tenista Ryan Harrison vyhrál v Memphisu poprvé v kariéře turnaj ATP. Ve svém prvním finále porazil Gruzínce Nikoloze Basilašviliho 6:1, 6:4.

Tenisový turnaj mužů v Rotterdamu (tvrdý povrch, dotace 1 854 365 eur):
Dvouhra - finále:
Tsonga (6-Fr.) - Goffin (3-Belg.) 4:6, 6:4, 6:1.
Čtyřhra - finále:
Dodig, Granollers (3-Chorv./Šp.) - Koolhof, Middelkoop (Niz.) 7:6 (7:5), 6:3
Tenisový turnaj mužů v Memphisu (tvrdý povrch, dotace 1 854 365 dolarů):
Dvouhra - semifinále:
Harrison - Young (oba USA) 6:4, 6:4
Basilašvili (Gruz.) - Kukuškin (Kaz.) 7:6 (7:5), 6:1
Dvouhra - finále:
Harrison (USA) - Basilašvili (Gruz.) 6:1, 6:4.
Čtyřhra - finále:
Baker, Mektič (USA/Chorv.) - R. Harrison, Johnson (USA) 6:3, 6:4.
Tenisový turnaj žen ITF v Perthu (tvrdý povrch, dotace 25 000 dolarů):
Dvouhra - finále:
Bouzková - Vondroušová (obě ČR) 1:6, 6:3,
Tenisový turnaj žen v Dubaji:
Dvouhra - 1. kolo:
Kristýna Plíšková (ČR) - Vinciová (16-It.) 3:6, 7:5, 6:3
Džabúrová (Tun.) - Pavljučenkovová (14-Rus.) 7:6 (8:6), 2:6, 6:4
Golubicová (Švýc.) - Büyükakcayová (Tur.) 6:7 (4:7), 6:3, 6:2
Barthelová (Něm.) - Jankovičová (Srb.) 6:1, 6:3
Siegemundová (Něm.) - Solerová (Šp.) 6:7 (4:7), 6:4, 7:6 (7:3)
Tenisový turnaj mužů v Buenos Aires (antuka, dotace 624 340 dolarů):
Dvouhra - finále:
Dolgopolov (Ukr.) - Nišikori (1-Jap.) 7:6 (7:4), 6:4.
Čtyřhra - finále:
Cabal, Farah (1-Kol.) - González, Marrero (3-Mex./Šp.) 6:1, 6:4.

Reklama