Hlavní obsah

Berdycha dělí od třetího kola Wimbledonu jeden set

Čeští tenisté Tomáš Berdych, Lukáš Dlouhý a Tomáš Zíb se ve středu ve Wimbledonu pokusí vybojovat postup do třetího kola. Třináctého nasazeného Berdycha dělí od vyrovnání osobního maxima z loňského debutu už jen jedna sada, jeho duel s Francouzem Fabricem Santorem totiž musel být ve středu kvůli tmě přerušen za stavu 2:2 na sety.

Článek

Berdych se Santorem nastoupí k dohrávce jako druzí na kurt číslo 5, na němž se začne hrát ve 13 hodin SELČ.

Druhý zápas v pořadí čeká na sedmičce i Dlouhého, který se ve středu k plánovanému duelu se Švédem Jonasem Björkmanem vůbec nedostal. Zíb se střetne ve čtvrtém utkání dne na kurtu číslo 5 s Olivierem Rochusem z Belgie. Další čeští tenisté a tenistky se představí ve čtyřhrách, které dnes začnou na trávě v All England Clubu zápasy prvního kola.

Na centrálním dvorci, na němž se začne hrát až ve 14 hodin, se v zápasech druhého kola objeví mimo jiné i úřadující šampión Roland Garros Rafael Nadal či světová jednička Amélie Mauresmová. Na kurtu číslo jedna program zahájí legendární Američan Andre Agassi, po něm se pokusí udělat další krok k obhajobě titulu jeho krajanka Venus Williamsová.

Reklama