Hlavní obsah

Hradecká, Siniaková - Šafářová, Strýcová 6:2, 7:5Hradecká se Siniakovou jsou na US Open ve finále! Dosáhnou na trofej?

Aktualizováno

Lucie Hradecká s Kateřinou Siniakovou si na US Open zahrají finále deblu! V ryze českém semifinále přehrály Lucii Šafářovou s Barborou Strýcovou 6:2, 7:5. Poslední překážkou vítězného páru na cestě k prvnímu společnému grandslamovému titulu budou nasazené dvojky Chan Yung-jan a Martina Hingisová.

Foto: Profimedia.cz

České tenistky Lucie Šafářová (vlevo) a Barbora Strýcová na US Open. Do finále ale postoupily jejich krajanky.

Článek

Hradecká se Siniakovou získaly od stavu 2:2 čtyři gamy v řadě a tím i první set. Ve druhé sadě prohrávaly už 1:4, dokázaly však vyrovnat a v klíčové 11. hře proměnily třetí brejkbol. Následně dopodávaly zápas do vítězného konce, když po více než hodině a půl proměnily hned první mečbol.

K rozhodujícím brejkbolům se přitom pozdější vítězky dobraly po kontroverzním momentu. Hradecká u sítě uhýbala křížnému úderu Siniakové, ale míček se jí nejspíš otřel o vlasy. Rozhodčí to nepostřehla, což Strýcovou pořádně dopálilo.

Triumf ve čtyřhře získala v minulosti z českých hráček ve Flushing Meadows naposledy loni Šafářová s nyní zraněnou Američankou Bethanií Mattekovou-Sandsovou. Z titulu se na US Open už radovala i Hradecká, v páru s Andreou Hlaváčkovou uspěly v roce 2013.

Dvaatřicetiletá Hradecká, jež má na kontě i titul z French Open či stříbro a bronz z olympijských her, hraje s o 11 let mladší Siniakovou teprve od začátku letošního roku. Na okruhu WTA postoupily do finále už popáté, avšak všechna čtyři předchozí utkání o titul prohrály. Dvakrát u toho byla Chan Yung-jan, v březnu v Indian Wells i spolu s Hingisovou.

Španělský pár ve finále nestačil

Vítězem mužské čtyřhry na tenisovém US Open se stal nizozemsko-rumunský pár Jean-Julien Rojer, Horia Tecau, který za necelou hodinu a půl porazil Španěly Feliciana Lópeze a Marca Lópeze 6:4, 6:3. Dvanáctí nasazení hráči slaví druhý grandslamový titul, poprvé se radovali předloni ve Wimbledonu.

Rojer s Tecauem sice za stavu 3:3 v prvním setu ztratili servis jako první, ale následně díky dvěma brejkům za sebou sadu získali. Ve druhém setu už při podání nezaváhali, jediný brejk ve čtvrté hře jim pak stačil k triumfu v celém turnaji.

US Open (tvrdý povrch, dotace 50,4 miliónu dolarů)
Ženy, čtyřhra - semifinále:
Hradecká, Siniaková (7-ČR) - Šafářová, Strýcová (3-ČR) 6:2, 7:5
Chan Yung-jan, Hingisová (2-Tchaj-wan/Švýc.) - Mirzaová, Šuaj Pcheng (4-Indie/Čína) 6:4, 6:4.
Muži, čtyřhra - finále:
Rojer, Tecau (12-Niz./Rum.) - F. López, M. López (11-Šp.) 6:4, 6:3.
Smíšená čtyřhra - semifinále:
Chan Hao-Ching, Venus (3-Tchaj-wan/N. Zél.) - Rodionovová, Marach (Austr./Rak.) 6:1, 7:6 (8:6)
Hingisová, J. Murray (1-Švýc./Brit.) - Vandewegheová, Tecau (USA/Rum.) 6:4, 7:6 (10:8).

Reklama

Související témata: