Hlavní obsah

Raonic se na prvním turnaji po operací zápěstí znovu zranil

Tokio

Pouze jediný game odehrál dnes ve druhém kole turnaje v Tokiu kanadský tenista Milos Raonic. Třetí nasazený hráč, jenž se v Japonsku vrátil na okruh ATP po sedmitýdenní pauze po operaci zápěstí, vzdal duel s domácím Juičim Sugitou za stavu 0:1 kvůli zranění pravého lýtka.

Foto: Koji Ueda, ČTK/AP

Ilustrační snímek.

Článek

"Zatím je těžké určit rozsah zranění. Budu muset počkat, protože na podrobné vyšetření je ještě brzy," uvedl v oficiálním prohlášení loňský finalista Wimbledonu. "Došlo k tomu, když bylo skóre na shodě. Ucítil jsem ostrou bolest vzadu v noze," dodal.

Pro Raonice je to letos už osmý turnaj, který ze zdravotních důvodů nezvládl. Z pěti se musel odhlásit, na dvou se předčasně loučil bez boje. "Byl to náročný a frustrující rok. Samozřejmě bych si přál, abych se mohl více soustředit na tenis a ne na shánění pomoci," uvedl.

Po vítězství v prvním kole nad Viktorem Troickým vyzval Raonic, který během nucené přestávky klesl ve světovém žebříčku z třetího na dvanácté místo, ke změnám na tenisovém okruhu. Program by podle něho měl brát více ohledů na zdraví hráčů.

Sugitovi stačilo zatím na turnaji k postupu do čtvrtfinále vyhrát jen jeden celý set. V úvodním kole mu za stavu 6:4 vzdal Benoit Paire. Jeho příštím soupeřem bude další Francouz Adrian Mannarino.

Reklama

Související témata:
  4 : 6, 6 : 7 Hanfmann - Menšík 4 : 6, 6 : 7 konec
20240425T15 : 00:00+0200
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann vs. Menšík
Hanfmann
Menšík
  6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 Macháč - Ruusuvuori 6 : 4, 1 : 6, 6 : 2 konec
20240425T11 : 10:00+0200
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč vs. Ruusuvuori
Macháč
Ruusuvuori