Hlavní obsah

Krejčíková - Niemeierová 5:7, 6:3, 6:4Krejčíkové se povedl obrat, je ve finále

Štrasburk
Aktualizováno

Tenistka Barbora Krejčíková může na třetí pokus slavit premiérový titul ve dvouhře na okruhu WTA. Česká hráčka bude usilovat o triumf na antukovém turnaji ve Štrasburku díky dnešní výhře v semifinále nad Němkou Jule Niemeierovou 5:7, 6:3 a 6:4. Soupeřkou Krejčíkové v sobotním finále bude Rumunka Sorana Cirsteaová.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Barbora Krejčíková hraje o postup do finále

Článek

Finále dvouhry si bývalá světová deblová jednička Krejčíková zahrála už letos v březnu v Dubaji. Poprvé bojovala o titul před čtyřmi lety v květnu v Norimberku.

Krejčíková čelila v první setu tlaku Niemeierové, až 216. hráčky žebříčku, která se do hlavní soutěže dostala z kvalifikace. Ztrátu podání smazala na 5:5, ale další dvě hry ztratila. "Nepomáhala jsem si podáním, ona servírovala dobře a hrála rychle," řekla na kurtu Češka.

Od druhé sady ale znovu ukázala svoji současnou formu. Hrála dlouhé míče a soupeřku, která měla v nohách z pátku dva zápasy, se snažila co nejvíce rozhýbat. "Postoupila jsem víc do kurtu, což fungovalo, a bojovala jsem," uvedla pětadvacetiletá Krejčíková.

Ve druhém setu se dostala do vedení 5:1, pak ztratila dvě hry, ale sadu už nepustila. V rozhodujícím dějství měla mimo jiné po dvou dvojchybách Němky dva brejkboly v páté hře, ale využila po tlaku až ten další v sedmém gamu a zápas dopodávala. "Jsem nadšená, že jsem měla dost energie a byla schopná projít do finále," řekla brněnská rodačka.

S 61. hráčkou dvouhry Cirsteaovou má Krejčíková nerozhodnou bilanci 1:1. Rumunku porazila cestou do finále v Norimberku a prohrála s ní loni v Dubaji. Oba zápasy se hrály na tři sety. "Vždycky to bylo napínavé," řekla Krejčíková, která má jistotu, že si před cestou do Paříže na Roland Garros zvedla sebevědomí a vylepší si žebříčkové maximum (38.).

Ve Štrasburku je první českou finalistkou po Lucii Hradecké, která zde v boji o titul neuspěla v letech 2009 a 2013. V případě zisku trofeje by navázala na svoji bývalou trenérku, zesnulou Janu Novotnou, vítězku z roku 1989, a na Nicole Vaidišovou (2006).

Djokovič bude hrát v Bělehradu potřetí o titul

Světová jednička Novak Djokovič si zahraje na antukovém turnaji v rodném Bělehradu potřetí o titul. Srbský favorit postoupil do sobotního finále díky semifinálovému vítězství 6:1, 4:6, 6:0 nad Slovákem Andrejem Martinem.

"Myslím, že jsem zahájil a zakončil zápas hodně dobře. Měl jsem trochu výpadky v koncentraci na konci druhého setu, čemuž se budu snažit zítra vyhnout," uvedl čtyřiatřicetiletý Djokovič, jenž turnaj v Bělehradu vyhrál v letech 2009 a 2011.

V generálce na Roland Garros si Djokovič zahraje překvapivě s dalším Slovákem Alexem Molčanem. Třiadvacetiletý outsider, jenž se dostal do hlavní soutěže z kvalifikace a ve světovém žebříčku mu patří 255. pozice, porazil v semifinále 4:6, 6:4, 6:4 osmého nasazeného Argentince Federica Delbonise. Osmnáctinásobného grandslamového šampiona Djokoviče čeká 119. finále kariéry a souboj o 83. titul.

Kvitovou v 1. kole Roland Garros čeká Belgičanka

Petra Kvitová se letos znovu střetne v prvním kole na grandslamu s Greet Minnenovou. Dvojnásobná vítězka Wimbledonu hrála s Belgičankou na úvod Australian Open a nyní se se 125. hráčkou žebříčku utká v prvním duelu i na antukovém Roland Garros.

V Melbourne Kvitová porazila třiadvacetiletou Minnenovou ve dvou setech, přičemž ve druhé sadě otočila vývoj ze stavu 1:4. Belgičanku porazila 2:0 i ve Stuttgartu v roce 2019.

Minnenová zvládla v Paříži kvalifikaci a ve třech zápasech ztratila jeden set. V hlavní soutěži pařížského turnaje si zahraje dvouhru stejně jako loni.

Turnaj ve Štrasburku (antuka, dotace 189 708 eur):
Dvouhra - semifinále:
Krejčíková (5-ČR) - Niemeierová (Něm.) 5:7, 6:3, 6:4
Cirsteaová (Rum.) - Linetteová (8-Pol.) 3:6, 6:4, 6:2
Turnaj v Bělehradu (antuka, dotace 511 000 eur):
Dvouhra - semifinále:
Djokovič (1-Srb.) - Martin (SR) 6:1, 4:6, 6:0
Molčan (SR) - Delbonis (8-Arg.) 4:6, 6:4, 6:4
Čtyřhra - finále:
Erlich, Vasilevski (Izr./Běl.) - Göransson, Matos (Švéd./Braz.) 6:4, 6:1
Turnaj mužů v Parmě (antuka, dotace 541 800 eur):
Dvouhra - semifinále:
Cecchinato (It.) - Munar (Šp.) 7:6 (7:2), 1:6, 6:1
Korda (USA) - Paul (6-USA) 6:3, 6:3
Čtyřhra - semifinále:
Bolelli, M. González (It./Arg.) - Jebavý, Nědovjesov (ČR/Kaz.) 6:1, 6:4.

Reklama