Hlavní obsah

Sobotka odchodu do KHL nelituje, návrat do zámoří ale nevylučuje

Ivan VilčekPrávo

Český útočník Vladimír Sobotka přiznal, že s obavami sleduje finanční potíže některých klubů v Kontinentální hokejové lize (KHL). Věří však, že se vše vyřeší. „U nás v Omsku je zatím vše v pořádku, ale vím, že Slovan i další mužstva mají finanční potíže,“ uvedl Sobotka po pondělním vítězném utkání v Bratislavě. Avangard přehrál Slovan 5:3 a je v čele Východní konference KHL.

Foto: Profimedia.cz

Útočník Omsku Vladimír Sobotka (vpravo).

Článek

Byl jste vyhlášen nejlepším hráčem vašeho mužstva a v hledišti vás povzbuzoval dvacetičlenný fanklub z Třebíče. To se vám asi v KHL moc často nestává?

Byl to krásný pocit. Ale nevím, nejlepšího hráče jsem si dneska asi nezasloužil. Nepředvedl jsem, co jsem chtěl. Ztrácel jsem zbytečně puky. Asi jsem se chtěl tady trošku předvést před kamarády. Byl jsem trošku namachrovanej. Určitě to nebyla moje hra, ale jsem rád, že za mnou přijeli rodiče i kluci.

V utkání proti Slovanu jste zaznamenal jednu asistenci. Omsk vedl už po první třetině 3:0 a po dvaceti minutách se zdálo být vše jasné.

Tak jasný to zas nebylo. Měli jsme náskok 3:0, ale jim stačilo dát na 3:2 a mohlo z toho být drama. Nemyslím si, že Slovan hraje špatný hokej, ale nám tam padly šťastný góly.

Jaká byla celková aklimatizace z NHL na KHL?

Trošku si ještě zvykám. To cestování není příjemný. Do Bratislavy jsme například letěli pět hodin a teď po utkání jsou v Omsku čtyři hodiny ráno. Největší problém je ten časový posun.

Jak vám sedí styl hry v KHL?

Musel jsem to trošku změnit. Nedohrávám tolik souboje, jsem víc na puku a snažím se víc vymýšlet hru. Je to úplně odlišný hokej a je tady větší hřiště.

Nelitujete odchodu z NHL do Ruska?

Zatím ne. Tady mám na ledě dvacet minut každý zápas, přesilovky i oslabení, tým vyhrává a já jsem tady spokojený. Nemám si na co stěžovat.

Přemýšlíte o návratu do NHL?

Určitě bych se jednou vrátit chtěl, ale zatím o tom nepřemýšlím. Kdy to bude těžko říct. Uvidíme, jak budou se mnou spokojeni v Omsku. Vše uvidím až po sezóně.

Jaký je cíl Omsku v této sezóně KHL?

Samozřejmě play off a pak se dostat co nejdál. Doufám, že půjdeme daleko.

V Omsku působil i Jarda Jágr. Jakou tam zanechal stopu?

Jarda s Červenkou tam zanechali velkou stopu. Oba dva tam předváděli skvělé výkony. Mají tam oba vyvěšené dresy. Jarda tam má vystavenou i zlomenou hokejku, s níž dal vítězný gól.

Cítíte šanci, že budete hrát na domácím šampionátu v Česku v příštím roce?

Budu se snažit, abych se tam dostal, ale to budou chtít všichni. Jak to tak sleduji, tak všichni kluci makají naplno. Určitě bychom rádi udělali nějaký dobrý výsledek, protože je to u nás.

Reklama

Související témata: