Hlavní obsah

Bohemians - Hr. Králové 1:2Hradec veze body z Ďolíčku, neporazitelnost Klokanů skončila

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Kubala 0 : 1
30. Vlkanova 0 : 2
37. Puškáč 1 : 2
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Čtvrté kolo fotbalové ligy v pondělí uzavřela dohrávka zápasu mezi Bohemians 1905 a Hradcem Králové, který byl v sobotu odložen kvůli nezpůsobilému terénu ve vršovickém Ďolíčku. Klokani bojovali o návrat do čela tabulky, po prohře 1:2 se ale po dvou výhrách a jedné remíze smiřují s první porážkou v nové sezoně a pádem na pátou příčku. Východočeši se dočkali druhé výhry v sezoně.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Fotbalisté Bohemians bojovali ve 4. kole Fortuna ligy s Hradcem Králové

Článek
Fotogalerie

Utkání se mělo odehrát v sobotu, kvůli nepříznivému počasí a nezpůsobilému terénu však bylo odloženo. Úvodnímu výkopu předcházela minuta ticha za kapitána Bohemians z přelomu 50. a 60. let minulého století Františka Fiktuse, který zemřel ve středu v 93 letech.

Už po necelé minutě hry mohli jít hosté do vedení, jenže Vašulín po úprku vystřelil po zemi slabě do Valešových rukavic. Na druhé straně hlavičkoval Puškáč do gólmana Reichla. Ve 14. minutě královéhradecký stoper Klíma obehrál ve vápně kapitána Bohemians Jindřiška a Valeš jeho střelu vyrazil na břevno. Puškáč zase zkusil prohodit vyběhnutého Reichla, zamířil však vedle.

Ve 23. minutě hosté udeřili. Vašulínovu střelu zblízka po Vlkanovově přihrávce ještě domácí brankář vytáhl, z dorážky se už ale Kubala nemýlil. Dvaadvacetiletý útočník skóroval ve druhém kole po sobě.

Po půlhodině hry vedli "Votroci" o dvě branky. Kučera nacentroval do šestnáctky a Vlkanova hlavou překonal Valeše. Kapitán Hradce se zapsal mezi střelce poprvé v ligové sezoně.

Ve 34. minutě Kodeš srazil ve vápně Jánoše a sudí Zelinka po intervenci videorozhodčího a zhlédnutí opakovaných záběrů nařídil penaltu navzdory velkým protestům hradecké lavičky i hráčů. Přestože Reichl vystihl směr Puškáčovy střely, na míč nedosáhl. Také devětadvacetiletý útočník zaznamenal premiérovou trefu v tomto ročníku nejvyšší soutěže.

Po změně stran Puškáč připravil palebnou pozici v šestnáctce pro Hronka, jenže ten minul. Puškáčovo zakončení z hranice vápna srazil na roh jeden z bránících hráčů a Petrákova střela "koníčkem" skončila na břevně.

Bývalý hráč Bohemians Rada, který odehrál 150. ligový zápas, protáhl Valeše ze střední vzdálenosti. Na opačné straně Hronek hlavičkoval na zadní tyč, kde Kovařík těsně nedosáhl na míč.

V 84. minutě střídající Nový nejprve nepropálil hradeckou obranu a na druhý pokus zamířil nad. "Votroci" od listopadu 2010 neprohráli s vršovickým celkem v nejvyšší soutěži podeváté za sebou a venku v lize zvítězili po šesti duelech.

4. kolo první fotbalové ligy
Bohemians Praha 1905 - FC Hradec Králové 1:2 (1:2)
Branky: 37. Puškáč z pen. - 23. Kubala, 30. Vlkanova. Rozhodčí: Zelinka - Pečenka, Ratajová - Franěk (video). ŽK: Valeš - Kubala, Reichl, Rada, Klíma, Vašulín, Kodeš, Koubek (trenér). Diváci: 4321.
Bohemians: Valeš - Köstl, Křapka, Hůlka - Dostál, Jindřišek (82. Beran), Petrák, Kovařík (66. Nový) - Hronek, Jánoš (71. Mužík) - Puškáč (82. Hála). Trenér: Veselý.
Hradec: Reichl - Klíma, Ševčík, Čech - Kučera, Rada (82. Gabriel), Kodeš, Ryneš - Kubala (75. Prekop), Vašulín, Vlkanova (90.+2 Novotný). Trenér: Koubek.

Reklama