Hlavní obsah

Baník - Teplice 1:2Trápení Baníku nekončí, doma opět nebodoval

MinutaMin. Tým Hráč Akce
19. Knapík 0 : 1
37. Kuzmanovič 1 : 1
80. Gningue 1 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic zvítězili v sobotním utkání 4. kola Fortuna ligy na půdě Baníku Ostrava 2:1 a slaví první výhru v tomto ročníku nejvyšší soutěže. Baník, který vede trenér Pavel Vrba, proměnil tři domácí zápasy v sezoně v pouhé tři body, když vyhrál jen nad Zlínem. Se Sigmou i Teplicemi ostravský tým prohrál.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Jan Knapík (ve výskoku) z Teplic hlavičkou střílí gól. Vpravo brankář Jan Laštůvka z Ostravy.

Článek
Fotogalerie

Slezané nastoupili v totožné jedenáctce jako před týdnem proti Zlínu, ale vývoj byl tentokrát jiný. Domácí Buchta totiž ve 12. minutě promarnil obrovskou šanci a gólman Mucha jeho dorážku z malého vápna vytlačil vedle.

Jako první tak skórovali Tepličtí. Po akci Gninga ještě nohami zakročil brankář Laštůvka, ale v 19. minutě přišel roh a naprosto neobsazený Knapík umístěnou hlavičkou zavěsil míč k tyči.

Foto: Petr Sznapka, ČTK

Baník doma selhal, na trávníku je zklamaný Eldar Šehič v ostravském dresu.

Opařený Baník se pak čtvrt hodiny sbíral a nedokázal se vůbec prosadit. Před půlí ale jeho tlak znovu začal nabírat na síle a v 37. minutě domácím vyšla pohledná akce z levé strany. Buchta přistrčil míč Klímovi, po jehož centru se zblízka hlavou prosadil Srb Kuzmanovič.

Klíma s Buchtou vedli většinu útočných akcí Ostravy. Tak jako v úvodu druhé půle, kdy Buchta posunul balon za obranu na Klímu, jenž přeloboval Muchu, ale toho před brankovou čárou zastoupil spoluhráč. Další šanci přichystal Buchta v 56. minutě Kuzmanovičovi, který ale z 11 metrů sám před Muchou zakončení volejem nezvládl.

Přestože tlak měla Ostrava, hosté byli nadále schopni hrozit. Po sérii domácích příležitostí se v 60. minutě nebezpečně opřel uvnitř vápna do balonu Knapík, ale přestřelil.

Foto: Sznapka Petr, ČTK

Zleva Robert Jukl z Teplic, Nemanja Kuzmanovič z Ostravy.

Pak ale pokračovala převaha a možnosti Baníku. Jaroň se v šestnáctce uvolnil na slabší levou nohu, a tak jeho rána neměla potřebnou přesnost a skončil jen na boční síti. A podobně dopadl v 76. minutě Kuzmanovičův volej.

O to ledovější sprcha se na Ostravu snesla deset minut před koncem. Hosté rychlou souhrou na jeden dotek vyšachovali soupeřovu obranu a Gning z malého vápna uklidil míč do sítě. Senegalský záložník si připsal premiérovou branku v nejvyšší soutěži.

Závěrečné snaze Baníku chyběla invence i kvalita, Kaločovu ránu vyrazil Mucha a hosté už tři body uhájili. Tepličtí v Ostravě zvítězili ve druhém ligovém utkání po sobě, v únoru si odvezli výhru 4:2.

4. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - FK Teplice 1:2 (1:1)
Branky: 37. Kuzmanovič - 19. Knapík, 80. Gning. Rozhodčí: Petřík - Kříž, Hurych - Berka (video). ŽK: Klíma, Buchta, Kaloč, Frydrych, Šehič, Chlumecký, Oulehla (asistent trenéra), V. Baránek (trenér brankářů) - Hybš, Gning, Kodad, Jarošík (trenér). Diváci: 6008.
Ostrava: Laštůvka - Sanneh, Frydrych, Pojezný, Fleišman - P. Jaroň (73. Tijani), Kaloč (88. Takács), Pokorný, Kuzmanovič, Buchta (63. Šehič) - Klíma. Trenér: Vrba.
Teplice: Mucha - Vondrášek, Knapík, Hybš - Hyčka, Kučera (89. Drame), Trubač, Jukl, Urbanec - Gning (90. Čerepkai), Procházka (46. Kodad, 90. Žák). Trenér: Jarošík.

Reklama