Hlavní obsah

Slavia - Dnipro-1 3:0Slavia vycvičila Dnipro, řádil Schranz, Ogbu byl vyloučen

MinutaMin. Tým Hráč Akce
5. Schranz 1 : 0
38. Schranz 2 : 0
81. Wallem 3 : 0
Záznam online reportáže

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Pohodová výhra i přes dílčí problém. Fotbalisté Slavie přehráli ukrajinské Dnipro-1 v prvním utkání třetího předkola Evropské ligy 3:0. Řádil střelec dvou branek Ivan Schranz, celek z Edenu nepoložilo ani vyloučení stopera Igoha Ogbua v 58. minutě. Sešívaní tak rázně vykročili za sedmou účastí v základní skupině některého z evropských pohárů za sebou. Pokud náskok příští čtvrtek v Košicích uhájí, jistotu skupiny získají a v posledním předkole této soutěže by je čekal další ukrajinský protivník - Zorja Luhansk.

Sestřih fotbalového zápasu 3. předkola Evropské ligy Slavia Praha - Dnipro-1.Video: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Hlavním hybatelem skóre byl Schranz. Už v 5. minutě ho přesnou přihrávkou z pravé strany našel Lukáš Masopust a slovenský ofenzivní univerzál pohotově usměrnil míč do sítě.

Druhý zásah zaznamenal devětadvacetiletý hráč v 38. minutě, když si po Provodově rohu a teči Micka van Burena naběhl na zadní tyč a napálil balon za záda brankáře Yakiva Kinarejkina. Schranz potvrdil, že umí dávat góly, když se to opravdu hodí. Před rokem se v evropských předkolech prosadil proti Panathinaikosu, dal i památný postupový gól proti Rakówu. Předtím skóroval třeba na Unionu Berlín.

Jindřich Trpišovský o Ivanu Schranzovi. Bez emoční hráč. Jeho střele říkám Schranzovka!Video: Sport.cz

Skoro hodinu se vyvíjelo dění na hřišti tak, jak chtěl český vicemistr. Domácí herně vládli, Dnipro do ničeho nepouštěli. V 58. minutě ale vletěl ostře do souboje Ogbu, který kopačkou ve stylu kung-fu zasáhl Oleksije Hutsulijaka do ramene, možná i do krku. Belgický rozhodčí Lawrence Visser neváhal a dal slávistickému stoperovi hned červenou kartu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Vyloučený stoper Slavie Igoh Ogbu míří do kabin proti Dnipru v zápase 3. předkola Evropské ligy.

Komplikace pro červenobílé? Nakonec ani moc ne. Hráli dál aktivně, dobře bránili, snažili se být nebezpeční. Tlak prohrávajícího soupeře nepřicházel, parta trenéra Jindřicha Trpišovského se do úzkých nedostala.

Naopak v nich se opět ocitlo Dnipro. Snovou premiéru v červenobílém dresu prožil Conrad Wallem. Letní akvizice z Norska dosud koukala na utkání jen z tribuny, naposledy proti Zlínu už seděla na lavičce.

Dneska to vyšlo, těšilo Ivana Schranze. Když bude potřeba, budu hrát i stopera!Video: Sport.cz

Když Wallem poprvé vykročil do zápasu, stačilo mu pár desítek vteřin na to, aby odražený míč nekompromisně poslal pod břevno a rozběhl se slavit pod severní tribunu. Uzavřel skóre na 3:0, hosté se ani poté na nic kloudného nezmohli. Slavia vyhrála zcela zaslouženě.

Úvodní utkání 3. předkola fotbalové Evropské ligy:
Slavia Praha - SC Dnipro-1 3:0 (2:0)
Branky: 5. a 38. Schranz, 81. Wallem. Rozhodčí: Visser - Vanyzere, Nijssen - Lambrechts (video, všichni Belg.). ŽK: Masopust - Svatok, Babenko, Ledněv, Rubčynskij, Kravec. ČK: 58. Ogbu. Diváci: 19.102.
Slavia: Kolář - Masopust, Ogbu, Holeš, Provod - Zafeiris (90. Jurásek), Oscar - Schranz, Lingr (79. Ševčík), Jurečka (79. Wallem) - Van Buren (79. Chytil). Trenér: Trpišovský.
Dnipro: Kinarejkin - Adamjuk, Svatok (46. Pasič), Sarapij, Kravec - Babenko (61. Pichaljonok), Blanco - Guculjak, Rubčynskij (80. Bill), Treťjakov (11. Ledněv) - Filippov (80. Kivinda). Trenér: Kučer.

Reklama