Hlavní obsah

Dukla - Jihlava 1:0Fotbalisté Dukly porazili Jihlavu a vystřídali ji v čele druhé ligy

Fotbalisté pražské Dukly v šestém kole druhé ligy doma porazili Jihlavu 1:0 a vystřídali ji na prvním místě tabulky. Vysočina v tomto ročníku prohrála poprvé. Chrudim na svém hřišti deklasovala Prostějov 6:2 i díky hattricku útočníka Davida Hufa. Východočeši poprvé v sezoně zvítězili a opustili poslední pozici, kam se propadl B-tým Olomouce po domácí prohře 0:2 s nováčkem Žižkovem.

Foto: fkdukla.cz

Fotbalisté Dukly se radují. (ilustrační foto)

Článek

O triumfu Dukly na Julisce rozhodl ve 30. minutě Zeronik svým čtvrtým gólem v druholigové sezoně. Dejvické mužstvo zvítězilo v pátém z úvodních šesti kol. Jihlavští se propadli na třetí příčku, z níž na Duklu ztrácí dva body.

Prostějov sice poslal do vedení v sedmé minutě Bartolomeu, ale domácí už po čtvrthodině otočili skóre brankami Hufa a Novotného. Krátce po změně stran Huf zvýšil z penalty a poté se za Chrudim dvakrát trefil střídající Látal. Před jeho druhým gólem byl v 71. minutě vyloučen hostující náhradník Cienciala po druhé žluté kartě. V 83. minutě Huf, letní posila na hostování z Pardubic, dovršil hattrick. Debakl Prostějova ještě v závěru zmírnil kapitán Habusta. Jeho mužstvo v soutěži nezvítězilo popáté za sebou.

Branky Žižkova před pouhými 237 diváky na olomouckém Andrově stadionu vstřelili Ekvádorec Batioja a Uganďan Muleme. Rezerva Sigmy ani na šestý pokus v ročníku nevyhrála. Pražská Viktoria po návratu do druhé ligy poprvé venku naplno bodovala.

Neporazitelnost v sezoně udržel Vyškov, který remizoval na hřišti Táborska 1:1 a z druhé pozice ztrácí na Duklu bod. Obě branky padly ve druhém dějství. Na gól hostujícího Metsoka odpověděl Dordič proměněnou penaltou. Jihočeši drží čtvrtou pozici.

Příbram, která na konci minulé sezony společně s Vyškovem neuspěla v baráži o první ligu, prohrála ve Vlašimi 1:3 a potřetí za sebou nebodovala. Domácí ani v šestém kole neprohráli a jsou pátí.

Líšeň ve druhém poločase otočila domácí zápas s Varnsdorfem a vyhrála 2:1. Nováček z Kroměříže na svém hřišti podlehl Opavě 0:1.

Fotbalová FORTUNA:NÁRODNÍ LIGA - 6. kolo:
Chrudim - Prostějov 6:2 (2:1)
Olomouc B - Žižkov 0:2 (0:1)
Dukla Praha - Jihlava 1:0 (1:0)
Kroměříž - Opava 0:1 (0:1)
Líšeň - Varnsdorf 2:1 (0:1)
Táborsko - Vyškov 1:1 (0:0)
Vlašim - Příbram 3:1 (1:1)

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.