Hlavní obsah

Co zvýší zájem o už tak sledovaný sport? Vztah s popovou hvězdou

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americký fotbal si v zámoří na nedostatek popularity nemůže stěžovat, ve sledovanosti je jasnou jedničkou. A tým Kansas City Chiefs už vůbec ne. Jsou úřadujícími vítězi Super Bowlu, v kádru mají největší hvězdu a nejlépe placeného hráče NFL Patricka Mahomese. Jenže v posledních dnech zájem o tým ještě výrazně stoupl. A ne díky výkonům na hřišti.

Foto: Profimedia.cz

Americká zpěvačka Taylor Swiftová zápas Chiefs hodně prožívala..

Článek

To téma v USA rezonovalo na sociálních sítích i v debatách mezi sportovními i hudebními fanoušky. Na zápas Chiefs proti Chicagu Bears zavítala Taylor Swiftová, jedna z největších popových hudebních hvězd současnosti.

Na tom by nebylo nic tak výjimečného, ale její návštěva se brala jako definitivní stvrzení jejího vztahu s hráčem Chiefs Travisem Kelcem, o němž už se od léta šuškalo.

Pro kamery nebyl během zápasu vděčnější cíl než prosklený skybox, kde Swiftová po boku Kelceho matky emotivně prožívala každý snap, zejména, pokud se dostal k míči její milý. Kelce, jenž je na pozici tight enda naprostou špičkou, zase na své mnohdy zádumčivé tváři vykouzlil úsměv, když se podíval směrem k tribunám.

A spoluhráči včetně Mahomese zase po zápase i v rozhovorech využili každou možnost si do ostře sledovaného parťáka rýpnout. „To já je dal dohromady,“ tvrdl po zápase v nadsázce pětašedesátiletý kouč Chiefs Andy Reid.

Sám 33letý Kelce po zápase s novináři nemluvil, ale jak informovala agentura AP, stadion opouštěl po výhře 41:10 nad Chicagem Bears (Kelce obstaral jeden touchdown) po boku stejně staré vítězky 12 cen Grammy.

Zajímavý je ale ekonomický a divácký efekt celé romance. Prodej dresů Kelceho stoupl o víkendu o 400 procent, a to na tom majitel dvou prstenů za vítězství v NFL nebyl s fanouškovskou základnou vůbec špatně už předtím. Na sociálních sítích mu narostl počet sledujících o 300 000 fanoušků.

Zápas s Bears sledovalo nadprůměrných 24,3 milionu diváků s neobvykle vysokým procentem žen, které k přenosu usedly. Ze vztahu dvou hvězd tak profituje celá soutěž.

Další zápas hrají Chiefs v neděli v New Yorku proti Jets a za jeden den bylo na zápas prodáno dvakrát víc vstupenek než od začátku sezony. Swiftová má totiž do listopadu pauzu od svého turné a není vyloučeno, že se opět objeví v hledišti.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.