Hlavní obsah

Běhat nestačí, musím dělat víc. Jak Vondrová našla správnou cestu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je jí teprve třiadvacet, ale příští týden vyrazí čtvrtkařka Lada Vondrová už na svoji pátou vrcholnou halovou akci. A do Istanbulu na ME pod střechou pojede zřejmě s největšími ambicemi. S osobním rekordem 51,57 s z mítinku v Ostravě je čtvrtá mezi přihlášenými.

Běhání jí zase baví, už nemá na sobě velký kámen. Lada Vondrová zúročuje změny v přípravěVideo: Sport.cz

 
Článek

Dělá to s vámi něco?

Je pravda, že poté, co několik lidí nejede, jsem se posunula, ale nechci se ničím svazovat, což jsem dělala dřív. Základ je postoupit do finále, ráda bych zopakovala běh z Ostravy a ukázala, že zvládnu stabilně běhat pod 52 sekund, i kdyby byly kolize.

Rekordy jste si zlepšila na tratích od 150 do 400 metrů, závodila na elitních mítincích.

Jsem ráda za ty dva kvalitní závody, kde jsem běžela s nejlepšími. Byla to super zkušenost, neměla jsem žádné kolize na seběhu, čehož jsem se bála, to mi dodalo sebevědomí.

Vloni jste mluvila o změnách v tréninku, které se projeví časem. Už se tak děje?

Určitě. Běhat nestačí, musím pro to dělat víc. Změnili jsme skladbu tréninků i techniku běhu, přestala jsem tolik posilovat. Nějaké střípky už se ukazují, v létě by to mělo být vidět ještě víc.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Lada Vondrová (@lada_vondrova)

Měnit jste chtěla i další aspekty, které se nedotýkají přímo samotných tréninků.

Spolupracuji s Ivanem Svědíkem, který mi strašně pomáhá s výživou, druhy rozcvičení a dalšími věcmi. Je toho strašně moc, třeba předzávodní suplementace, nakopávače, v tom jsem měla rezervy. Pomalu na to najíždíme, protože hned nenajdete tu správnou cestu.

V Istanbulu vás čeká nabitý program i se štafetou…

To je úžasné, že jsme se dostaly mezi pět týmů. Možná bylo těžší se tam probojovat než pak uspět. Když zaběhneme časy, na které máme, mohlo by to vynést dobré umístění.

Radši byste štafetu rozbíhala, nebo finišovala?

Je to dilema. Rozhoduje se mezi mnou a Terkou (Petržilkovou). Asi bych radši rozbíhala, jsem zvyklá běhat od startu, ale ve finiši jsem se trochu zlepšila, tak to vypadá na něj.

Reklama

Související témata: