Hlavní obsah

Český supertalent stagnoval, tak zkusí cestu Kašpárkové. I když srdce radí zůstat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Byla výjimečným výškařským talentem i ve světovém měřítku. Však Michaela Hrubá se v šestnácti letech stala juniorskou vicemistryní světa, o dva roky později už šampionát ovládla. V posledních letech ale skokanku z Bořitova postihla výkonnostní stagnace. K tomu opakovaná zranění, série trenérských změn…

Foto: ČAS - Ivana Roháčková

Výška, nebo trojskok? Michaela Hrubá ještě jasno nemá.

Článek

Když vymýšlela, jak svou kariéru opět nastartovat, nemusela pro inspiraci chodit daleko. Však Šárka Kašpárková startovala na olympiádě jako výškařka, než započala skvostnou trojskokanskou kariéru ozdobenou světovým titulem i olympijským bronzem.

„Ten model se u ní osvědčil, i když sama ještě nevím, jakým směrem se vydat,“ přiznává výškařka a nyní i trojskokanka Hrubá. V úterý přeskočila v Nehvizdech laťku ve výšce 187 cm, ve čtvrtek na Czech Indoor Gala v Ostravě se třemi skoky dostala na 13,08 m a skončila šestá.

Ke Kašpárkové jí tak ještě chybí více než dva metry. „Pořád je to pro mě něco nového. Ale trénovala jsem neustále jen na výšku a poslední tři roky skákala mezi 180 a 185. Potřebovala jsem impulz, který nastartuje vzestupnou tendenci,“ vysvětluje.

A tak trénuje mezi trojskokany u Milana Kováře a výškařskou techniku dál ladí s Jaroslavem Bábou. I na halovém mistrovství republiky se pustí do obou disciplín během jednoho dne.

A dál? „Nejradši bych to dokázala kombinovat. Ale moje srdce je pořád na výšce, kterou dělám celý život,“ neskrývá. Pokud chce své atletické lásce zůstat věrná, musí trochu přidat. „Tajně doufám, že se co nejdřív zase dostanu přes 190 a otevřou se mi brány světové atletiky ve výšce,“ věří.

Reklama

Související témata: