Hlavní obsah

Hořký partnerský večer. Nešťastná hra setin, pak průšvih

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Časový pořad světového šampionátu jim přihrál setkání přímo na Hayward Field. Nebylo to ale pro Kristiinu Mäki a Filipa Sasínka v sobotním americkém večeru příliš radostné shledání, krátce po sobě jejich cesta šampionátem skončila.

Foto: ČAS - Soňa Maléterová

Kristiina Mäki v rozběhu na mistrovství světa v Eugene.

Článek

EUGENE (od našeho zpravodaje) – Sasínek běžel v nejpomalejším ze třech rozběhů, bylo tak jasné, že se strhne mela o šest přímo postupových míst. Prvních osm běžců se vmáčklo do 53 setin, jenže hodonínský mílař byl z nich v cíli nejpozději. K postupu mu v čase 3:39,47 chyběly pouhé dvě setiny. „Velké zklamání, věřil jsem si. Posledních čtyřicet metrů mi přestalo táhnout,“ zalitoval.

Zatímco plochu opouštěl, přibíhala ke startu semifinále jeho životní partnerka a matka jejich syna Kaapa. „Máš auto pro pět a chce jet dvanáct,“ glosovala Mäki před startem na sociálních sítích boj o postupová místa pro finále. Pomyslné auto ale nakonec sledovala z velké dálky.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Česká atletika (@czatletika)

„Průs..., no,“ nevymlouvala se, když přišla mezi novináře. „Došly mi síly. Snažila jsem se držet, ale když to tam není, prostě to nejde,“ hlásila. Doběhla za potlesku diváků, ale o více než deset sekund poslední v čase na své poměry podprůměrným 4:21,67.

Druhý závod během dvou dnů jí zřejmě sebral více sil, než čekala. „Měla bych to zvládnout líp. Musím se zamyslet, jak do druhého dne načerpat víc energie,“ přiznala a těšila domů na syna Kaapa i další tréninky směrem k mistrovství Evropy v Mnichově. „Vždycky pomůže jít hned běhat, tím to překonám. Nejlíp si dát trénink ještě teď,“ hořce se pousmála.

Reklama