Hlavní obsah

Je vidět, jak tu Američané atletiku milují, vypozorovala Vondrová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na mistrovství republiky v Hodoníně si zaběhla osobní rekord, přesto nebyla úplně spokojená. I to svědčí o formě, jakou čtvrtkařka Lada Vondrová cítí. Na minulém mistrovství světa v Dauhá ani na olympiádě v Tokiu v semifinále nechyběla, na legendárním stadionu Hayward Field také rozhodně nechce vystačit s jedním během.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Lada Vondrová na mítinku Kladno hází 2022.

Článek

EUGENE (od našeho zpravodaje) – Do světového šampionátu vstoupí rozběhem v neděli ve 21.40 SELČ, los úřadující mistryni Evropy do 23 let přisoudil osmou dráhu.

Už jste se byla podívat na závody na Hayward Field?

Byla jsem na rozbězích patnáctistovek. Stadion je krásný, vyšperkovaný do posledního detailu. Je vidět, že lidi tu mají atletiku fakt rádi, fandili.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 
 

Příspěvek sdílený Lada Vondrová (@lada_vondrova)

Užila jste si loučení nejúspěšnější atletky historie Allyson Felixové?

Na finále smíšené štafety jsem se koukala už v televizi, ale ta atmosféra byla úžasná. Atletiku milují a když běží někdo z Američanů, je řev ještě větší. A když běžela Allyson, bylo to úžasné.

Jste ráda, že jste tuto atletickou osobností zažila a potkaly jste se i na dráze?

Běžela jsem s ní v rozběhu na olympiádě v Tokiu. Je to ikona čtvrtky i atletiky celkově, jsem ráda, že jsem ji ještě stihla.

Při vyprávění zníte trochu nachlazeně.

Z klimatizace, bojoval tu s tím skoro každý. Také jsem to podcenila, když jsem se první den pořádně neoblékla, ale dobrý.

V závěrečné přípravě se tedy neobjevily žádné komplikace?

Všechno šlo v pohodě. Měla jsem trochu problém s předním stehnem, ale nic velkého. Možná jsem si aspoň víc odpočinula a vyladila ještě lépe.

Na obou svých světových seniorských akcích jste z rozběhu postoupila. Dodává vám to sebedůvěru?

Určitě. Myslím, že se nám s trenérem daří na ty akce ladit. Cíl zůstává stejný, postoupit do semifinále a pak se může stát cokoliv.

Jak se vám zamlouvají soupeřky v rozběhu? Papírově nejsilnější jsou Polka Anna Kielbasinská a Jamajčanka Candice McLeodová.

Myslím, že mám docela štěstí. Ve většině rozběhů jsou tři holky jasné, tady jsou dvě jasné a když poběžím dobře, myslím, že bych se mohla prát o třetí přímo postupové místo.

Zkusíte rozběhnout závod rychleji než při osobním rekordu 51,13 v Hodoníně?

Určitě. Dráha je rychlá, zatím se tu běhalo hodně rychle, tak to zkusím. Jen jak před sebou nebudu nikoho mít, možná to chvíli nepoznám. (úsměv) Ale myslím, že formu mám, tak bych to mohla rozběhnout rychleji a vydržet až do konce.

Je osmá dráha, kdy už před sebou nebudete na startu nikoho mít, velkou nevýhodou?

Už čtvrtku běhám dlouho, je mi to asi jedno. Radši bych měla třeba druhou dráhu, ale snažím se soustředit sama na sebe. Kielbasinská bude určitě rozbíhat rychle, takže podle mě půjde přede mě skoro hned. Pak už se jí budu snažit držet zuby nehty, protože když budu u ní, tak budu postupovat.

Reklama