Hlavní obsah

Karibský ostrov Jamajka nepřetržitě slaví úspěch Usaina Bolta

KINGSTON

Oslavy na počest sprintera Usaina Bolta, který zvítězil v olympijském finále běhu na 200 metrů a po úspěchu na stometrové trati si tak připsal ceněný double, vypukly ve středu po celé Jamajce. Nejvíc se ale slavilo v Boltově domovském okrsku Trelawny, kde obyvatelé nehodlali dělat nic jiného, než dlouho do karibské noci oslavovat, píše ve čtvrtek agentura Reuters.

Článek

"Někteří lidé dali na silnici stoly a na ně spoustu alkoholu pro všechny, co chtějí pít a být šťastní. Je to tady jako karneval," řekl přítel rodiny Boltových a člen místní městské rady Phillip Service.

Bolt zaběhl i na dvoustovce nový světový rekord a svou rychlostí i stylem okouzlil celý svět, na což je Jamajka patřičně hrdá. V Trelawny už vznikl přípravný výbor, který má nachystat ohromnou uvítací oslavu, "kdykoli se Bolt rozhodne vrátit domů", dodává Service.

Usainův otec Wellesley odletěl z Jamajky v úterý večer, aby byl čtvrtek se synem v Pekingu při jeho čtvrtečních dvaadvacátých narozeninách. Dá se předpokládat, že i ty s ním bude slavit značné množství Jamajčanů.

Reklama