Hlavní obsah

Kipchoge před útokem na třetí olympijské zlato poběží maraton v Tokiu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hvězdný keňský vytrvalec Eliud Kipchoge před útokem na třetí olympijské zlato v maratonu za sebou otestuje formu v Tokiu. V japonské metropoli zkusí 3. března navázat na vítězství z loňska, kdy vyhrál v traťovém rekordu 2:02:40. O jeho účasti informovali organizátoři závodu v tiskové zprávě.

Foto: Profimedia.cz

Keňský atlet Eliud Kipchoge na trati.

Článek

„Na Japonsko mám dobré vzpomínky,“ uvedl Kipchoge. Předloni v zemi vycházejícího slunce vybojoval své druhé olympijské zlato v závodě, který kvůli mírnějším klimatickým podmínkám místo Tokia hostilo Sapporo. „Cítím se dobře a chystám se na svůj další závod v Tokiu. Bude to ideální příprava před útokem na třetí olympijské zlato v létě v Paříži,“ řekl devětatřicetiletý běžec.

Kipchoge letos v dubnu neuspěl v Bostonu, kde doběhl šestý, což pro něj byl druhý nejhorší maratonský výsledek v kariéře. V září již popáté triumfoval v Berlíně. O měsíc později přišel o světový rekord, když ho v Chicagu krajan Kelvin Kiptum časem 2:00:35 překonal o 34 sekund.

Hvězdou ženského startovního pole v Tokiu bude Nizozemka Sifan Hassanová, která letos na maratonské trati debutovala triumfem v Londýně a poté vyhrála i v Chicagu. „Těším se na pokračování své maratonské cesty. Z každého maratonu se chci poučit, protože každý je jiný,“ uvedla dvojnásobná olympijská vítězka z Tokia na tratích 5000 a 10.000 metrů.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.

Nejnovější články

NačítámNačíst další články