Hlavní obsah

Mistryně světa přišla o vítězství v rozběhu. Musela si upravovat paruku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kvůli parádě mohla přijít o postup a šanci zabojovat o svůj další titul světové šampionky. „Kapesní raketa,“ jak se Shelly-Ann Fraserové-Pryceové přezdívá, si však i s touto malou nepříjemností doběhla pro postup z rozběhu. Nerozhodila ji totiž ani padající zelená paruka.

Foto: David J. Phillip, ČTK/AP

Shelly-Ann Fraserová-Pryceová má desáté zlato z MS

Článek

Pětinásobná mistryně světa na trati 100 metrů je známá svými pestrobarevnými parukami, které při závodech nosí. Během finále stovky na letošním šampionátu v Eugene měla vlasy zbarvené do jamajských barev, o den předtím za ní vlála růžová kštice.

Jamajská sprinterka, která počtem titulů na nejkratší trati trumfla už i legendárního Usaina Bolta, v rozběhu na 200 metrů zvolila zelenou variantu paruky, která jí nadělala menší nepříjemnosti. V polovině trati jí totiž začala padat a ona si ji musela upravit, což ji zdrželo.

Šlo sice jen o pár setin, ale na tak krátké vzdálenosti ji to stálo vítězství. Předběhla ji Nigerijka Aminata Seyniová, která časem 21,98 vytvořila národní rekord. Fraserová-Pryceová však do cíle doběhla druhá v čase 22,26 a i ona postoupila do úterního semifinále. V něm si už bude muset dát na svou parádu větší pozor.

„Předtím jsem si paruky nechávala nasazovat vlasovými stylisty. Tuhle jsem si dávala sama," řekla po závodě, že asi to bylo příčinou toho, že ji paruka tentokrát z hlavy sklouzávala. Do Eugene si jich přivezla rovných deset, jak přiznala britskému deníku The Guardian.

Reklama

Související témata: