Hlavní obsah

Naštvaný Staněk v Ostravě: Nejradši bych to přebušil v posilovně!

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na souboj s polským rivalem Konradem Bukowieckim v Ostravě nedošlo, český rekordman v kouli Tomáš Staněk se tak na mítinku Czech Indoor Gala pral sám se sebou. A nevedlo se mu moc dobře. Prvním pokusem poslal náčiní do vzdálenosti 20,11 metru a už se nezlepšil. Stačilo to na 4. místo, souboj koulařů vyhrál Polák Michal Haratyk, jehož koule dopadla do vzdálenosti 20,79 metru.

Foto: Michal Krumphanzl, ČTK

Koulař Tomáš Staněk v akci.

Článek

„Bukowiec nepřijel, ale náhrada za něj byla v Ostravě dostatečná. Já jsem měl ale největšího soupeře sám v sobě. Dneska opravdu nebyl můj den. Já jsem teď tak naštvaný, že bych to nejraději přebušil nějak v posilovně," pronesl zklamaný Staněk.

Ještě před prvním pokusem se přitom cítil slušně „Rozcvička nebyla špatná, ale pak jsem se zapichoval levou nohou do břevna, veškerou rotaci koule jsem zabil do země a úplně jsme se tam zlomil. Bylo to úplně hrozné. Od té doby, co mě začal trápit loket, tak mě to ovlivnilo úplně celého," říkal český koulař.

Bolavá ruka jej brzdí především v odhozu. „V rotaci mě to nelimituje, to bylo dneska už v pohodě, ale nemůžu házet z místa. A tím, jak jsme to šetřili, tak mi chybí dravost a dynamika. A když to ještě kazím technicky, tak se všechno sečetlo, a přestože jsem se to snažil rozjet, úplně jsem na konci vypnul," popisoval Staněk.

Další závody čekají Staňka z 11. února, možná je ale vynechá. „Budeme přemýšlet, jestli nebude lepší trénovat. Prodělal jsem covid, o té doby to taky není ideální. Asi je tam tréninkové manko, chybí mi jistota a pak se takto projeví tím, že se to zboří jako domeček z karet," hledal důvody nepovedeného mítinku v Ostravě. „Půjdu na kontrolu a uvidíme."

Reklama

Související témata: