Hlavní obsah

Výhra a další osobák. Jiranovou v Ostravě nezbrzdila ani bolavá hlava

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na lednovém mítinku v Jablonci nad Nisou si Helena Jiranová osobním rekordem 8,07 vteřiny na 60 metrů překážek zajistila místenku pro letošní světový halový šampionát v Bělehradě. O necelé dva týdny později na Czech Indoor Gala v Ostravě sprinterka USK Praha svůj nejlepší halový čas ve vítězném závodě ještě o čtyři setiny vylepšila.

Foto: Profimedia.cz

Helena Jiranová na archivním snímku

Článek

„Jsem nadšená. Věděla jsem, že když se mi povede zaběhnout osobní rekord, že bych mohla vyhrát. Povedlo se oboje, přestože jsem na druhé překážce příliš vyskočila, takže jsem pak znovu chytala rytmus," radovala se 26letá sprinterka.

Je to pro vás překvapení že máte takovou výkonnost už na začátku halové sezony?

Já jsme se cítila dobře už po prvním soustředění před Vánoci. Pak jsme trochu ubrali a pustili se do toho zase na prvních závodech. Sama jsem byla překvapená, že už běhám takhle rychle a doufám, že to půjde ještě nahoru.

Potenciál zlepšovat tedy cítíte? Ještě nejste na vrcholu?

Zrovna dneska jsem nebyla v nejlepší náladě, trochu mě bolela hlava, takže si myslím, že až se na to vyspím pořídne, tak to bude ještě lepší. Jsem moc ráda, že to jde pořád nahoru a že se můžu ještě zlepšovat. Věřím, že s trenérem něco vymyslíme, abych v Bělehradě předvedla ten nejlepší výkon.

Jaké ambice budete mít na halovém mistrovství Evropy v Bělehradě?

Určitě předvést osobní rekord. Budu se o to snažit. Nechám tam všechno a uvidíme, na co to bude stačit.

Je pro vás vítězství hodně cenné?

Určitě. Jsem za výhru před domácím publikem hodně ráda. Je to neuvěřitelné běžet zase před diváky, kteří vás povzbuzují. Je to hodně fajn.

Hranice osmi vteřin je blízko. Kdy padne?

Je to blízko, ale čeká mě ještě kus práce.

Reklama