Hlavní obsah

Nová soutěž smíšených družstev míří i do haly, bude v Glasgow

Glasgow

Atletická soutěž smíšených družstev Dynamická nová atletika (DNA), která měla premiéru na Evropských hrách 2019, bude poprvé v hale. Uskuteční se 5. února 2022 v Glasgow za účasti šesti týmů v deseti disciplínách.

Foto: Jan Kucharčík

Čtvrtkař Pavel Maslák po zlatém triumfu v Birminghamu

Článek

Utkají se výběry Anglie, Skotska, Walesu, Irska, Španělska a Turecka. Každý může mít až šestnáct členů. "Jsme potěšeni, že příští rok v únoru v Emirates Areně přivítáme první samostatný závod Dynamické nové atletiky. Glasgow a jeho obyvatelé jsou nesmírně hrdí, že mají pověst hostitele inspirativních a inovativních akcí. Ta se budovala řadu let pořádáním nových a vzrušujících akcí, jako je Dynamická nová atletika," uvedl na webu Evropské atletiky Billy Garrett, který má v organizaci spravující velká glasgowská sportoviště na starost sportovní a jiné akce.

Celý závod DNA trvá zhruba dvě hodiny, přičemž v jeden okamžik se koná jen jedna disciplína. Atleti sbírají body za umístění a na základě jejich součtu pak nastoupí týmy do závěrečné stíhací štafety, v níž se rozhodne o konečném pořadí. Evropská atletika chce tímto formátem přilákat ke královně sportu mladé lidi.

Při premiéře na Evropských hrách v Minsku se neztratili ani čeští atleti. Skončili čtvrtí devatenáct setin od medaile. Vyhráli tehdy Ukrajinci.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články