Hlavní obsah

Sasínek si při pádu na Zlaté tretře zlomil malíček, zlobí se na pořadatele

Mílař Filip Sasínek si při pádu na úterní Zlaté tretře v Ostravě zlomil malíček na ruce. Organizátorům stejně jako jeho trenér Jakub Holuša na instagramu vyčetl, že v běhu na 1500 metrů startovalo 23 mužů, ačkoli by jich podle Světové atletiky mělo být maximálně patnáct.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Filip Sasínek v cíli běhu na 1500 m během atletického mítinku Zlatá tretra 2020 v Ostravě.

Článek
Fotogalerie

Sasínek se ocitl na zemi zhruba sto metrů po startu. Při boji o pozici v závěru početného pole se dostal do kontaktu se soupeřem před sebou, ten upadl, a český reprezentant neměl šanci se mu vyhnout.

"Závod skončil hodně rychle, snad to nebude mít vliv na další část sezony," napsal k Sasínkovu zranění Holuša, který začal svého dřívějšího soupeře trénovat letos na jaře. "Co je fakt, že 23 závodníků na startu je neregulérní. Smutný je, že se to děje jen v Česku. Kdy se něco změní? Má pak smysl na Zlaté tretře vůbec startovat?" uvedl Holuša, halový mistr Evropy na 1500 metrů z roku 2015 a dvojnásobný stříbrný medailista z halového světového šampionátu.

Sasínek, který v roce 2016 na Zlaté tretře patnáctistovku senzačně vyhrál, úterní závod nedokončil.

Držitel českých halových rekordů na 1500 metrů a jednu míli a bronzový medailista z mistrovství Evropy v hale z roku 2017 se v úvodu sezony trápil, ale nedávno čtvrtým místem v Poznani a časem 3:38,06 naznačil návrat formy.

Vítězem patnáctistovky v Ostravě se stal Etiopan Lamecha Girma, stříbrný olympijský medailista a dvojnásobný vicemistr světa v běhu na 3000 metrů překážek si vytvořil časem 3:33,15 osobní rekord. Nejlepším Čechem byl patnáctý Jan Friš.

Reklama