Hlavní obsah

Sprinteři Powell s Gayem se utkají ještě před olympiádou

RALEIGH

Ještě před olympijskými hrami dojde podle všeho na vzájemný duel velikánů světového sprintu mezi světovým rekordmanem Asafou Powellem a mistrem světa Tysonem Gayem. Manažer jamajského držitele nejrychlejší času historie 9,74 sekundy nevyloučil dokonce dvě konfrontace s americkým rivalem. Jako nejpravděpodobnější dějiště se rýsuje Londýn, kde je 25. července na programu mítink Super Grand Prix.

Článek

"Před olympiádou proti sobě každopádně poběží, možná dokonce dvakrát. Jen hledáme, kdy a kde k tomu dojde," nechal se slyšet Powellův agent Paul Doyle. "Tyson už od listopadu tvrdí, že chce proti Asafovi nastoupit ještě před olympiádou," potvrdil Mark Wetmore, který obstarává Gayovy záležitosti.

Manažeři si prý vybírají z evropských mítinků Zlaté ligy a Super Grand Prix. "Při nich jsou zaručené peníze a mediální zájem," dodal Wetmore s tím, že favority jsou pořadatelé londýnského mítinku. Ve hře jsou ale i Paříž (18. července), Stockholm (22. července) a Monte Carlo (29. července).

V loňském roce na sebe oba rivalové narazili až ve finále mistrovství světa, do té doby se vzájemné konfrontaci vyhýbali. V Ósace pak Powell roli favorita nezvládl a skončil třetí, zatímco Gay získal titul a pak přidal další na dvoustovce a ve štafetě. Za necelé dva týdny po finále stovky zlepšil Powell v Rieti světový rekord.

Reklama

Související témata: