Hlavní obsah

Basketbalistky USK budou hrát odvety Euroligy doma v Praze

Praha
Aktualizováno

Basketbalistky ZVVZ USK Praha budou v lednu v uzavřené "bublině" hostit odvetné zápasy skupiny B Evropské ligy proti Fenerbahce Istanbul, Lyonu a Gdyni. V domácím prostředí v pražské hale Královka budou bojovat o udržení postupové pozice pro březnové čtvrtfinále. Po prvním turnaji v Istanbulu jsou svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové druhé. Druhý turnaj improvizovaného formátu, který si vynutila pokračující pandemie koronaviru, by se měl hrát mezi 17. a 23. lednem.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Basketbalistka USK Praha Kateřina Elhotová

Článek

"Týmu z Letné je velikou ctí, že může v dnešních podmínkách uspořádat důležitý basketbalový turnaj, jako je druhá polovina základní části ženské Euroligy," uvedl klub v tiskové zprávě. "Realizační tým také věří, že získané zkušenosti v turecké bublině zúročí poklidnou organizací a průběhem akce. Doufá také, že domácí prostředí pomůže hráčkám ZVVZ USK Praha k postupu do další části soutěže," stojí v prohlášení.

"Organizační přípravy začaly již s předstihem, aby v dnešní době bylo na vše dostatek času. Bublina bude zorganizována podle platných opatření Vlády ČR a za splnění všech hygienických opatření," doplnil klub s tím, že přesný rozpis bude zveřejněn později.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Basketbalistka Kateřina Elhotová.

Pro bronzový tým z ročníku 2018/19 skončila minulá, nedohraná sezona před čtvrtfinálovými souboji s italským Schiem. Do play off postoupily Pražanky z druhého místa ve skupině A za Jekatěrinburgem a s druhým nejvyšším počtem 12 výher ze všech účastníků.

V Istanbulu, kde se hrálo od 1. do 4. prosince, nejdříve USK podlehl domácímu Fenerbahce 70:77, potom ale porazil Lyon 80:79 a Gdyni 85:76. V Turecku ale tým také přišel do styku s nákazou, později se objevilo několik případů koronaviru v klubu a tým je momentálně v karanténě.

Reklama

Související témata: