Hlavní obsah

Basketbalistky USK Praha narazí v Eurolize na Salamancu či Mersin

Basketbalistky ZVVZ USK Praha narazí v Evropské lize na Salamancu, kterou v minulé sezoně vyřadily ve čtvrtfinále, či turecký Mersin, s nímž vypadly v semifinále domácího Final Four v Praze. V osmičlenné základní skupině B se potkají také s francouzskými celky Villeneuve d'Ascq a Landes, Boloňou, Györem a vítězem kvalifikace mezi Polkowicemi a Besiktasem Istanbul. Rozhodl o tom los v Mnichově.

Basketbalistky USK Praha na archivním snímku.

Článek

Svěřenkyně trenérky Natálie Hejkové vyřadily ve čtvrtfinále Salamancu 2:1 na zápasy, poté co po domácí výhře 77:56 a venkovní porážce 71:73 po prodloužení zvítězily znovu před vlastním publikem 74:66. Podruhé za sebou a celkově pošesté postoupily do Final Four a doma v Praze na finálovém turnaji podlehly Mersinu 58:78 a pak i v duelu o třetí místo italskému Schiu (56:59).

Vedle Salamanky a Mersinu si zopakují souboje s Boloňou a případně i s Polkowicemi, s kterými hrály v základní skupině.

V Evropském poháru FIBA se české vicemistryně Žabiny Brno utkají ve skupině A s francouzským celkem Flammes Carolo či španělským Cadi La Seu. KP Brno narazí ve skupině H na bývalý euroligový tým Bourges a Chomutov ve skupině K na maďarského účastníka minulého ročníku Euroligy Szekszárd.

V kvalifikaci se utká SBŠ Ostrava s Ružomberokem a v případě úspěchu by se zařadila do skupiny F mimo jiné k poraženému celku z kvalifikace o Evropskou ligu mezi lotyšským TTT Riga a rumunským ACS Sepsi.

Reklama