Hlavní obsah

Bogut nebude pokračovat v Sydney, ale s basketbalem nekončí

Sydney

Hvězdný australský basketbalista Andrew Bogut nebude pokračovat v Sydney Kings, ale kariéru zatím neuzavřel. Domácí ligu hrál někdejší první hráč draftu NBA a šampion s Golden State z roku 2015 poslední dvě sezony. Dnes oznámil, že smlouvu neprodloužil.

Foto: Brynn Anderson, ČTK/AP

Ilustrační snímek.

Článek

Australská liga byla kvůli koronaviru ukončena předčasně, nový ročník by měl začít v říjnu. Pětatřicetiletý Bogut už dříve přiznal, že po odložení olympijských her v Tokiu na příští léto neví, zda další rok kariéry přidá.

"Rozhodl jsem se nepodepsat smlouvu se Sydney Kings, ani s žádným jiným profesionálním týmem. Neznamená to odchod do důchodu, ale učinit v této době konkrétní rozhodnutí je příliš těžké," napsal na twitteru s odkazem na pandemii nemoci covid-19.

Australský pivot v NBA nastupoval také za Milwaukee, Dallas, Cleveland a Los Angeles Lakers. S reprezentací se velké medaile nedočkal. Již během koronavirové krize otec dvou malých synů přiznal, že hrát zápasy pro něj není problém, ale už nechce podstupovat každodenní tréninkový dril.

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj hostí města Praha a Ostrava.