Hlavní obsah

Bývalá hvězda NBA Kemp čelí po střelbě na parkovišti obvinění z napadení

Státní zástupce obvinil bývalou basketbalovou hvězdu Shawna Kempa po březnové střelbě na parkovišti před obchodním centrem z napadení prvního stupně. Šestinásobný účastník Utkání hvězd NBA podle svých právníků střílel v sebeobraně. Při incidentu v Tacomě nebyl nikdo zraněn. Soud se bude případem zabývat 4. května.

Foto: Ted S. Warren, ČTK/AP

Státní zástupce obvinil bývalou basketbalovou hvězdu Shawna Kempa po březnové střelbě na parkovišti před obchodním centrem z napadení prvního stupně.

Článek

Podle svého advokáta se Kemp stal obětí krádeže. Pachatelé mu prý z automobilu vzali věci včetně mobilního telefonu, který se bývalému basketbalistovi později podařilo vystopovat na parkovišti. Kempovi právníci tvrdí, že opětoval střelbu v sebeobraně, když se snažil získat svůj majetek zpět.

Prokuratura však jeho verzi zpochybnila. Tvrdí, že Kemp pár minut před střelbou odeslal textovou zprávu, že se chystá střílet. Podle policejní zprávy nic nenasvědčuje tomu, že někdo střílel po něm.

Někdejší hvězda Seattle u soudu vinu odmítne. "Je přesvědčen, že jakmile porota vyslechne svědky a uvidí důkazy, dojde k závěru, že měl právo se bránit," uvedl v písemném prohlášení Kempův advokát Tim Leary.

Kemp odehrál v NBA 14 sezon. Vedle Seattlu, s nímž v roce 1996 podlehl až ve finále Chicagu, nastupoval i za Cleveland, Portland a Orlando. V roce 1994 vyhrál s týmem USA mistrovství světa. V současnosti provozuje v Seattlu dva obchody s konopím.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.